Vlaggenmast en de kwaliteit van het materiaal

Vlaggenmast en de kwaliteit van de grondsoort is een zeer relevant vraagstuk. Tegenwoordig kopen zowel bedrijven als particulieren wel eens een vlaggenmast. Een particulier koopt hem om de vlag met een feestdag te kunnen hijsen terwijl een bedrijf het meestal uit marketing overwegingen doet. Tussen de particuliere en commerciƫle vlaggenmast zitten vanzelfsprekend prijsverschillen. Meest voor de hand liggende reden is dat een bedrijfsvlaggenmast vaak 7 dagen per, 24 uur per dag buiten staat. Deze vlaggenmast wordt dus continue blootgesteld aan weersinvloeden zoals regen, sneeuw en wellicht een hagelbui. Voor zowel een particulier als bedrijf is het van groot belang dat de kwaliteit van het gebruikte materiaal hoog is.

Vlaggenmast van aluminium

Je kan een vlaggenmast kopen vervaardigd van vele soorten materiaal. Denk aan een vlaggenmast van hout, aluminium, staal of polyester. Daarnaast zijn er veel verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een cilindrische mast of voor een conische. Daarnaast kun je een vlaggenmast kopen van 2 meter tot wel 9 meter. Wat deze masten allen overeenstemmen is de noodzaak van een goede kwaliteit. Waar de kwaliteit van een polyester vlaggenmast relatief consistent is, is dat bij een mast van aluminium niet altijd het geval. Het kan namelijk zo zijn dat het aluminium vervuild is of dat de vlaggenmast niet van puur aluminium is. Een goede tips is dan ook om aan de verkoper van de mast te vragen wat de aluminium waarde is. Dat scheelt je heel veel werk in vergelijking met het continue opzoeken van technische specificaties.

Nieuwe vlaggenmast in opkomst

Met name de laatste jaren stijgen de verkopen van een bepaald type vlaggenmast, de zogenaamde telescopische vlaggenmast. Dit is een type vlaggenmast die in lengte/ hoogte verstelbaar is. Geen gezeur meer met het hijsen van de vlag, het touwtje dat tegen de kikker tikt en andere dergelijke irritaties. Dit type is voornamelijk populair onder booteigenaren.