Auto laten slopen in Nederland

Als je in Nederland beschikt over een auto die rijp is voor de sloop doe je er verstandig aan deze dan ook weg te brengen of op te laten halen door een sloopbedrijf. Als de auto voor de deur en op jouw naam blijft staan betaal je hier namelijk wegenbelasting en verzekeringsgeld voor. Als je jouw auto kwijt wilt door de schade die niet te herstellen of te duur om te herstellen is kun je de hulp van een autosloperij inroepen.  Zij zullen er voor zorgen dat jouw auto volgens de regels gesloopt wordt en dat er geen verdere ongelukken door de auto veroorzaakt kunnen worden.

Veel van de sloopbedrijven bieden ook nog eens een bedrag aan je aan voor jouw sloopauto. Daarnaast is het vrijwaringbewijs een belangrijk onderdeel van de verkoop van jouw auto. Dit is het bewijs dat je de auto van de hand hebt gedaan en het geeft dus aan dat jij niet meer de eigenaar van de auto bent. Zo krijg jij geen boete op de mat als er toch nog met de auto wordt gereden. En bovendien kun je met dit bewijs de verzekering laten weten dat je de auto niet meer hebt en dus het verzekeringsgeld stopzetten. De wegenbelasting stopt automatisch als je de verzekering hebt opgezegd.

Om het hoogste bedrag voor jouw sloopauto te krijgen kun je het beste contact op nemen met meerdere autosloperijen. Zo kun je de aanbiedingen die zij jou doen met elkaar vergelijken, en kun je ook de voor en nadelen van de autosloperijen met elkaar vergelijken. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een gratis of betaalde ophaalservice voor de auto.