Uitkering aanvragen bij Gemeente

Voor veel mensen is het internet nog vrij nieuw. De website van het UWV en die van Werk.nl willen nog weleens te moeilijk zijn voor de beginnende internetter. Ook het gebruik van DigiD gaat vaak gepaard met veel problemen en klachten.

In het geval dat een uitkering aanvragen via het internet niet wil lukken kun je gelukkig nog altijd bij je eigen gemeente terecht. Elke gemeente heeft een eigen afdeling die dit soort aanvragen behandeld. In veel gevallen wordt dit de Sociale Dienst genoemd. De gemeente heeft waarschijnlijk ook genoeg informatie om jou te vertellen welke uitkering je kan aanvragen, hoe hoog deze uitkering is en hoelang je van deze uitkering gebruik kan maken.

De gemeente heeft de nodige informatie, in samenwerking met de belastingdienst, om jouw te kunnen voorzien van een uitkering. Let wel op dat er aan bepaalde uitkeringen speciale voorwaarden zitten. Gratis geld ontvangen zit er dus nooit in.

In geval van een WW-Uitkering zul je continue op zoek moeten gaan naar nieuw werk. Heb je na anderhalf jaar nog steeds geen nieuw werk kunnen vinden, dan word je in de bijstand geplaatst.

Uiteindelijk krijg je de uitkering waar je recht op hebt. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van je voormalige inkomen en je huidige situatie.