Hoe betrouwbaar is een sloperij

Over de bedrijfstak sloperijen hoef je je in Nederland niet druk te maken. De auto’s worden door vakmensen op een juiste manier uit elkaar gehaald. Een man of vrouw die bij een autosloop werkt is vaak even goed op de hoogte van wat er in een auto zit en hoe het werkt als een man of vrouw die bij een autogarage werkt. Het demonteren van een auto is vakwerk en als je zelf er geen kaas van hebt gegeten kun je er maar beter niet aan beginnen. Ook qua milieuvoorschriften en het naleven van deze milieuvoorschriften doet Nederland het goed. Zelfs als één van de betere in Europa.

Wat moet je doorgeven  als je naar een sloperij gaat?
Je dient in veel gevallen de volgende gegevens door te spelen:
1. NAW-gegevens
2. Merk
3. Type
4. Bouwjaar
5. Foto’s

Een duur merk wil niet zeggen dat je er direct veel geld voor krijgt. Een Peugeot kan meer geld opleveren dan een Rolls Royce. Dit omdat een nieuwe Peugeot betere onderdeel kan hebben dan een oudere Rolls Royce. Bouwjaar speelt ook een grote rol. Via de mail kun je de bovenstaande gegevens doorgeven aan een sloopbedrijf.

Stuur deze gegevens bij voorkeur naar zoveel mogelijk bedrijven bij jou in de buurt. Zo krijg je een beeld van wat jouw auto waard is en wat je ongeveer kunt verwachten als het om een vergoeding gaat. Laat je niet zo maar afzetten. Als er niet zoveel bedrijven bij jouw in de buurt zijn gevestigd kun je ook landelijke bedrijven bellen of mailen.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230