De Autosloop

Een eigenaar van een autosloop verdient nog aardig wat geld waarmee deze kan investeren in milieu besparende voorzieningen. Wat te denken van alle onderdelen die je als autosloop nog kunt doorverkopen. Daar zit handel in en ook het ijzer dat later kan worden verkocht. Voor ijzer kun je nog wat geld vangen aangezien een gemiddelde auto circa 600 tot 700 kilo ijzer herbergt. Dan te bedenken dat de ijzerprijs voor een kilo twintig eurocent is. Voor het ijzer alleen al zal de autohandelaar circa 50 euro krijgen, er van uitgaan dat het ijzer niet van superieure kwaliteit en veel onderdelen worden verkocht. De prijs die je krijgt voor het ijzer hangt af van de kwaliteit en het soort ijzer dat je aanlevert. Uiteraard moet je wel kennis van zaken hebben. Als je een laminaatvloer kunt leggen wil dit niet zeggen dat je ook een auto uit elkaar kunt halen.  Dit kun je overlaten aan de Van der Ven Autorecycling B.V.

Vrijwaringbewijs
Als je de auto hebt ingeleverd bij een autosloop ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit is belangrijk, want op deze manier zul je ook geld besparen door het feit dat je geen wegenbelasting meer hoeft te betalen. Zorg er dan ook voor dat je altijd een vrijwaringsbewijs krijgt als je bij een autosloop bent.