Sloopbedrijven onder streng toezicht

De tijd van mannen met tatoeages op ontblote onderarmen en valse bouviers op de sloperij is voorbij. De autosloperij is drastisch opgeschoond door de strengere wetgeving in Nederland en niet te vergeten Europa, want een groot deel van de wetgeving is in Brussel gedirigeerd. Sloperijen bij woonwagenkampen moesten in het verleden gedwongen opdoeken, weilanden vol olielekkende wrakken werden opgeruimd. De bedrijven die over zijn gebleven staan streng onder toezicht en riskeren hoge boetes wanneer ze zich niet aan de regels houden.

Milieu ambtenaren van alle denkbare provincies in Nederland komen vaak langs voor controles. Vaak wel tot tien keer per jaar. De autosloper is tegenwoordig een moderne ondernemer geworden. Een autokerkhof heeft veel aanloop. De hele dag scharrelen er vele klanten rond op zoek naar bruikbare auto onderdelen. Portiersloten, deuren, wieldoppen, velgen.. noem maar op. Het wordt dagelijks honderden keren verhandeld.

Niet alleen op de autosloop is het druk of zijn veel mensen te vinden die op zoek zijn naar goedkoop materiaal. De markt heeft zich voor een groot deel verplaatst naar het wereld wijde web. Wat te denken van alle tientallen sites waar heden ten dage voor een schappelijke prijs van alles is te vinden. Voor veel handelaren van de autosloop is het een plaag, want zo wordt er immers minder verkocht, maar het is een groeiende markt. Helaas vind je op het internet ook veel auto onderdelen die een smetje hebben. Onderdelen van gestolen auto’s zijn geen uitzondering en het is natuurlijk moeilijk om te achterhalen waar deze onderdelen exact vandaan komen.