Slappe Huid Gezicht?

Wanneer je last hebt van een slappe huid in het gezicht of over je ganse lichaam , betekent dit vanzelfsprekend dat de huid niet meer zo stevig is als pakweg 10 jaar geleden. Het is een zéér traaglopend proces, bijna onmerkbaar wordt de huid dag na dag ietsje slapper. Tot je op een bepaald ogenblik in de spiegel kijkt en er toch mee wordt geconfronteerd.

 

Wat gebeurt er precies met me?

Naarmate de jaren verstrijken neemt de aanmaak van bepaalde stoffen in ons lichaam af. Een belangrijk bindmiddel voor onze huid is bijvoorbeeld collageen. Collageen is dus in zeer belangrijke mate verantwoordelijk voor de sterkte van je huid.

Een tweede stof die steeds in mindere mate wordt aangemaakt is elastine. Zoals de naam misschien al doet vermoeden…elastine zorgt voor de elasticiteit van onze huid, de soepelheid zeg maar. Wanneer je jong bent valt je huid steeds weer in de juiste plooi. Op iets oudere leeftijd gebeurt dat plots niet meer, dit door de afwezigheid van elastine.

 

 Wat kan ik doen om die slappe huid van het gezicht te verminderen?

Ten eerste, u zo weinig mogelijk zorgen maken!  Het gebeurt met miljoenen mensen, je bent echt geen uitzondering op de regel.

Ten tweede, als je dit al niet doet tenminste, ga je huid op de juiste manier behandelen. Betoog respect voor dit grote orgaan en je zult respect ( en minder rimpels) terugkrijgen. Wat ik wil zeggen, begin met de natuurlijke behandeling van je huid. Gebruik  dagcreme en hydraterende creme met natuurlijke ingrediënten  in aanwezig, Zoals hyaluronzuur, en beta glucan producten. Plantaardige oliën  zoals kokosolie, arganolie, avocado olie zijn rijk aan antioxidanten die de huidveroudering tegengaan.

De behandeling van een slappe huid gezicht of in je gezicht is een fluitje van een cent, neemt zéér weinig tijd in beslag en zal jou ontzettend lonen, stel dit niet uit.