Oplichters, hoe herken je ze bij het verkopen van je auto?

Oplichters zijn overal te wereld actief. De werkwijze varieert, maar oplichters hebben allemaal hetzelfde doel: het aftroggelen van geld, een product of iets soortgelijks dat van waarde is. Zelfs in de auto verkoop branche zijn oplichters gesignaleerd. Hoe voorkom jij dat je slachtoffer van oplichting wordt?

Oplichters herken je als particuliere verkoper van je gebruikte auto niet heel snel. Ze Oplichterskunnen zich namelijk gemakkelijk als iemand anders voordoen of liegen over bepaalde zaken. Jij kan hierdoor denken dat je mazzel hebt in deze tijd zo snel een potentiële koper te kunnen vinden, terwijl de oplichter hele andere dingen in gedachten heeft om er toch met die auto vandoor te gaan. Je tweedehands auto verkopen aan een particulier kan daarom linke soep zijn.

Auto verkopen niet zonder gevaar
Oneerlijke handelspraktijken komen helaas aan de lopende band voor. Een oplichter gaat altijd zeer sluw te werk, maar er is een manier dat je minder gauw de kans loopt slachtoffer te worden als je je auto wilt verkopen. Laat bijvoorbeeld de potentiële koper nooit alleen achter bij de auto. Neem altijd je sleutels in de hand als je bijvoorbeeld voor de proefrit van stoel wisselt, om diefstal te voorkomen. Maar je kunt nog meer doen.

Ken je eigen auto voor een succesvolle verkoop
Stel jezelf de vraag: weet jij alles over je auto? Dit ligt misschien voor de hand, maar niets is minder waar. Sommige auto eigenaren kennen de functies van hun gebruikte auto na vier jaar nog niet. Dit is lichtelijk gênant, maar tegelijkertijd zeer risicovol. Als je als particuliere verkoper ongemerkt een oplichter treft en die heeft in de gaten dat jij geen kennis van zaken hebt, dan heeft hij zijn prooi gevonden. De oplichter kan je gemakkelijk dingen wijs maken over de auto, waardoor het bedrag dat jij uiteindelijk voor je auto ontvangt ver onder de vraagprijs ligt.

Je auto veilig verkopen
Heb jij geen zin of tijd om enkel voor de verkoop van je auto je te verdiepen in je gebruikte auto? Ga dan naar de autoverkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier zijn geen oplichters actief, maar alleen erkende autobedrijven. Voor een veilige, snelle en kosteloze manier van auto verkopen meld je je aan op de website. Dit doe je gemakkelijk door je kenteken in te vullen en enkele vragen te beantwoorden over de staat van je auto. Vervolgens kunnen geïnteresseerde autobedrijven een bod uitbrengen op je auto. Binnen een dag ontvang je het hoogste bod, waar je zelf over beslist of je akkoord gaat of niet.