Leer ‘nee’ zeggen met een assertiviteitstraining

In deze crisistijd mogen mensen hun handjes dichtknijpen als ze een leuke baan hebben die ook nog eens goed betaalt. Veel mensen doen er dan ook alles aan om deze baan te behouden. Ze passen zich snel aan hun omgeving aan, hebben moeite met het opkomen voor henzelf en zeggen tegen elke opdracht ‘ja’. Toch wordt dit niet altijd gewaardeerd in het bedrijfsleven. Juist mensen die ergens voor staan, laten zien waar ze goed in zijn en ‘nee’ zeggen tegen de juiste dingen, zijn vaak geliefde en gerespecteerde werknemers. Met een assertiviteitstraining leer je assertief te handelen en hiermee het gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Nieuwe situaties

Heb je regelmatig dat je pas achteraf bedenkt wat je had willen zeggen in een situatie? Klap je snel dicht? Zie je erg tegen nieuwe situaties op? Dan is een assertiviteitstraining iets voor jou. Na een assertiviteitstraining kun jij vol overtuiging voor jezelf opkomen, je mening geven en je eigen grenzen bewaken. Tijdens de training leer je waar je niet-assertieve gedrag vandaan komt en hoe je de basis van binnenuit moet leggen om assertief gedrag eigen te maken. Je leert manieren om op een assertieve manier jouw mening bekend te maken, je zelfvertrouwen zal hiermee flink stijgen.

Hoe communiceer jij?

Assertiviteit heeft veel te maken met communicatie. Wanneer je echt alleen de vaardigheden wilt leren om assertiever over te komen, dan is het wellicht verstandig een communicatietraining te volgen. Hier leer je meer over de manier van communiceren, bij een assertiviteitstraining leer je ook de achterliggende gedachte en krijg je inzicht in waar jouw niet-assertieve gedrag vandaan komt.