Geniet van de zomer met gezonde ijsjes!

De zomer staat voor de deur en hopelijk betekent dat ook dat we mogen gaan genieten van zomerse temperaturen. Wat smaakt er lekkerder dan een heerlijk verfrissend ijsje op een warme zomerdag? Maar helaas zit er in veel ijsjes erg veel suiker en/of vet. Toch zijn er nu ook diverse gezonde ijsjes te krijgen, die geen suiker en weinig calorieën bevatten en die net zo lekker zijn! Lees er hier meer over.

Soorten ijs

Er bestaan verschillende soorten ijs. Denk aan roomijs, sorbetijs en waterijs. In roomijs zitten de meeste calorieën, maar ook het hoge suikergehalte in sorbetijs en waterijs zorgt voor de nodige calorieën. In bijna alle soorten ijs zit heel veel suiker. Geliefde kinderijsjes, zoals een raket of calippo, bestaan voornamelijk uit water en suiker. Een belangrijk weetje over ijs is dat vanwege de koude temperatuur de zoete smaak minder wordt, daarom wordt er vaak extra veel suiker aan een ijsje toegevoegd om de zoete smaak op peil te houden. Laat een waterijsje maar eens smelten en proef er dan eens van. U zult ontdekken dat het dan nog zoeter smaakt.

Suikervrije ijsjes

Al die suiker is natuurlijk helemaal niet goed voor de gezondheid. Problemen als overgewicht en tandbederf willen we allemaal het liefst voorkomen. Toch blijkt het voor veel mensen erg lastig om geen suiker te eten. Ook uw kinderen wilt u niet graag dat lekkere waterijsje ontzeggen. Gelukkig zijn er vandaag de dag steeds meer alternatieven. De schappen in de supermarkten met suikervrije producten van hoge kwaliteit breiden zich steeds verder uit. Ook in het vriesvak zien we steeds vaker suikervrije producten als suikervrije ijsjes verschijnen.

Zijn ijsjes zonder suiker wel lekker?

Zeker weten! Waarom proeft u ze zelf niet eens? U zult ontdekken dat u de suiker in deze producten niet mist. Sterker nog, u zult wanneer u suiker mijdt al snel de positieve effecten ervan op uw gezondheid ontdekken. Een van de merken die heerlijke waterijsjes maakt, is Slimpie. Al veel kids zijn helemaal weg van deze ijsjes. In plaats van suiker worden aan deze ijsjes de zoetstoffen natriumcyclamaat, sucralose en sacharine toegevoegd. De Slimpie waterijsjes zijn verkrijgbaar in de smaken aardbei, cola, citroen en sinaasappel.