Een inloopdouche plaatsen

Veel mensen die een nieuwe badkamer laten plaatsen of hun huidige badkamer renoveren, kiezen daarbij voor een inloopdouche. Hiermee wordt het mogelijk om je badkamer een ruimtelijk gevoel te geven. Niet gek dus, dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een inloopdouche te (laten) plaatsen.

Inloopmogelijkheid

Zoals de naam al aangeeft, kun je bij een inloopdouche gewoon er in lopen. De gelijkvloerse instap zorgt ervoor dat je niet meer een opstap hoeft te maken, maar gewoon rechtstreeks de douche in kunt stappen. Er is geen deur nodig om de douche af te sluiten, wel heb je (veelal) glazen wanden nodig om het spetterende water tegen te houden tijdens het douchen.

Het mooie aan een inloopdouche, is dat deze in vrijwel alle badkamers te plaatsen is. Ben je bezig aan een badkamer renovatie, overweeg dan zeker eens om te kiezen voor een inloopdouche. Je bent hiermee niet gebonden aan afmetingen, wat bij douchebakken et cetera wel het geval is. Een inloopdouche creëert dus niet alleen ruimte in je badkamer, maar zorgt ook voor vrijheid qua indeling.

Afbakening

Met betrekking tot de douchewand is het belangrijk dat je de doucheruimte voldoende afbakent. Reken daarom op minimaal zeventig centimeter doorloop vanaf de douchekop. Als wand kun je kiezen voor glazen platen, maar ook het betegelen van de wand(en) is mogelijk in dit geval. En zelfs een combinatie van tegels en glas zou kunnen. Deze afscheiding is belangrijk om ervoor te zorgen dat het water niet door heel je badkamer loopt.

Middels een douchegoot in de badkamer zorg je ervoor dat het water kan worden afgevoerd. Zorg wel dat de afvoercapaciteit voldoende is, anders blijft het overtollige water staan en dat zorgt voor wateroverlast. Het is belangrijk dat het water snel genoeg afgevoerd kan worden. Dit is zeker het geval als je besluit te kiezen voor een regendouche.