Carport voor de auto

Een carport is een overkapping die, meestal bij een woonhuis geplaatst, ervoor zorgt dat de auto onder de carport beschermd blijft tegen diverse weersinvloeden. Het bouwwerk van de carport is veelal een overkapte parkeerplaats. De zijkanten van de carport zijn deels of helemaal open. Wanneer deze kanten dicht zouden zijn, zou je ook niet meer spreken van een carport, maar juist van een garage. Het fijne aan een carport is dat de bouwkosten een stuk lager zijn, mede door het ontbreken van de wanden aan de zijkant.

Voordelen van een carport

Een carport houdt de auto niet alleen veilig tegen weersinvloeden, maar kent nog meer voordelen. Zo is deze veel goedkoper dan een garage en is er meer ruimte voor in- en uitrijden. Carports nemen bovendien minder licht weg dan volledige garages doen. En dreigt het een keer te regenen, dan kun je onder de carport prima zitten. Niet alleen handig voor de auto, maar dus gewoon multifunctioneel.

Carport bouwen

Carports kunnen gemaakt worden in talloze diverse uitvoeringen. Het kan geplaatst worden als zijnde een aanbouw, maar ook als uitbouw of bijbouw. Qua materiaal kun je bij een carport kiezen voor bijvoorbeeld hout, beton, staal of aluminium. Ook met het dak kun je variƫren, want neem je een platdak, een dak met een kleine helling, een rondlopend dak of een piramidevormig dak? Het is zelfs mogelijk om verlichting aan te brengen in je carport, zodat je ook in het donker gemakkelijk je carport in kunt rijden.