Branche verenigingen steunen hergebruik sloopauto onderdelen

 1. Branche verenigingen steunen hergebruik auto onderdelen
  Brancheverenigingen Bovag, Focwa, RAI Vereniging en Stiba gaan nauwer samenwerken en hun initiatieven op het gebied van duurzaamheid bundelen. De initiatieven worden samengevoegd en gecoördineerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en ARN (waar IvDM sinds februari onder valt). Dat hebben de partijen vanavond officieel bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam.

  Het IvDM stelt een basis duurzaamheidsprogramma op waar de verschillende brancheverenigingen hun eigen initiatieven en eisen onder kunnen invullen. “Een aantal van de huidige certificaten zal direct worden overgenomen, anderen worden gewijzigd of samengevoegd”, aldus Arie de Jong, directeur van ARN. Het gaat daarbij onder meer om de huidige programma’s van Bovag en Focwa.

  Verder was er in het bijzonder aandacht voor gebruikte onderdelen. Hier moet vanuit duurzaamheidsoogpunt meer gebruik van worden gemaakt. “Stiba (de branchevereniging voor autodemontage bedrijven, red.) heeft de schone taak dit aan te wakkeren, en voert gesprekken met RAI Vereniging om de onderdeelinformatie beter beschikbaar te krijgen.”
   
  Wil jij goedkoop en alternatief repareren?!
  Van der Ven Auto’s levert gebruikte technische- en carrosserie auto-onderdelen met standaard 3 maanden garantie. Shop nu eenvoudig en snel via www.venauto.nl of maak gebruik van onze GRATIS klantenservice op 0165-559230.

  Wij noteren alle beschikbare onderdeelnummers en maken tevens meerdere foto’s van de onderdelen voordat deze ons 20.000m2 volledig geautomatiseerd magazijn in gaan. Zo bent u altijd verzekerd van het juiste onderdeel!

  Sloopauto recycling stimuleert hergebruik onderdelen
  Van der Ven auto’s doet aan hoogwaardige sloopauto autorecycling waarbij afvalstoffen uit de auto verwijderd worden en bruikbare onderdelen weer aangeboden worden op de markt