Sleutel kwijt! Wat nu?

U bent echt niet de enige die het overkomt; u komt thuis na een drukke dag of na een gezellig avondje uit en dan komt u tot de onaangename ontdekking dat u uw sleutel kwijt bent! U checkt nog eens al uw zakken of haalt uw tas helemaal leeg, maar u kunt uw sleutel toch echt nergens meer vinden. Wat nu? Uw voordeur zit goed op slot en u kunt uw huis niet meer binnen!

Ga niet zelf sleutelen aan uw slot

Ga niet zelf proberen om het slot te openen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat u extra schade aan uw slot en voordeur veroorzaakt, waardoor u straks alleen maar duurder uit zult zijn. Uw slot zal daarna hoe dan ook vervangen moeten worden, dus dan kunt u dat maar beter meteen door een professionele en erkende slotenmaker bij u in de buurt laten doen. Het is geen onverstandig idee om altijd het telefoonnummer van een 24-uurs slotenmakerdienst bij u in de buurt in uw telefoon te hebben staan. U zult altijd zien dat dit soort situaties zich voordoen buiten de reguliere werktijden en op de meest ongelegen momenten.

Neem het zekere voor het onzekere

Wanneer u uw sleutel kwijt bent geraakt en geen idee hebt waar hij is gebleven, kunt u maar beter het zekere voor het onzekere nemen en uw slot direct laten vervangen. Het zou zomaar kunnen dat uw sleutel in verkeerde handen terecht is gekomen en dat ongenode gasten op deze manier gemakkelijk uw woning binnen kunnen komen. Bevestig om die reden ook nooit een label aan uw sleutel met uw adres. Een andere belangrijke tip: wanneer u verhuist naar een andere woning is het altijd verstandig om meteen de sloten te laten vervangen. U weet immers niet of er misschien nog andere mensen in het bezit zijn van de sleutels van uw deursloten.

24-uurs slotenmakerservice

Door heel Nederland zijn er vele 24-uurs slotenmakers actief, die u op elk uur van de dag snel kunnen helpen wanneer u uw sleutel kwijt bent. Een goede slotenmakerdienst laat bij spoed niet langer dan 30 minuten op zich wachten. Een professionele slotenmaker zal uw slot ter plekke zonder sleutel voorzichtig openbreken, zodat u uw woning weer binnen kunt. Hij zal ook meteen een nieuw degelijk slot op uw voordeur plaatsen. Uw woning is weer direct goed beveiligd. U kunt ook een beroep doen op deze service wanneer uw sleutel onverhoopt afbreekt in het slot.