Houten kozijnen laten vervangen

Houten kozijnen van het juiste hardhout gaan over het algemeen jaren en jaren mee. Er moet dan wel goed en geregeld onderhoud worden gepleegd. Toch kan er een moment aanbreken waarop u uw houten kozijnen wilt laten vervangen. Hier kunt u verschillende redenen voor hebben. Vervangt u uw kozijnen zelf of laat u dit over aan een echte kozijnen specialist? Voor welke materiaalsoort kiest u? En waar moet u allemaal op letten? U leest het hier.

Wanneer uw houten kozijnen vervangen?

Wanneer de houten kozijnen van uw huis de afgelopen jaren niet goed zijn onderhouden is het mogelijk dat houtrot vrij spel heeft gekregen. Zijn uw kozijnen te zeer aangetast, dan is het wellicht verstandig om ze te laten vervangen. Het hardhout dat vandaag de dag wordt gebruikt voor kozijnen is van stukken betere kwaliteit dan jaren geleden. Het kan ook zijn dat de bestaande houten kozijnen niet meer bij de huidige uitstraling van uw woning passen en dat u ze wilt laten vervangen door kozijnen van een andere materiaalsoort. Of bent u het onderhoud aan uw houten kozijnen moe? In dat geval kunnen onderhoudsvriendelijke materiaalsoorten als kunststof of aluminium voor uw kozijnen dé oplossing bieden.

Zelf vervangen of een kozijnen specialist inschakelen?

Huiseigenaren met twee rechterhanden willen nog weleens zelf aan de slag gaan met het vervangen van hun kozijnen. Op deze manier kunt u behoorlijk wat geld besparen, maar dan moet u wel heel goed weten wat u doet. Voor de meeste mensen geldt echter dat ze deze vakkundige klus maar beter aan een echte kozijnen vakman over kunnen laten. Of u nu zelf aan de slag gaat of een kozijnen vakman bij de hand neemt, zorg er altijd voor dat u uw kozijnen bij een gerenommeerde kozijnen leverancier bestelt en dat de kwaliteitseisen van de materialen in orde zijn.

Houten kozijnen vervangen: waarop letten?

Wanneer u nieuwe kozijnen gaat uitkiezen is het belangrijk dat u niet enkel naar de kozijnen zelf kijkt, maar houd ook het totaalplaatje in het oog. Past de vormgeving en de kleurstelling van de kozijnen die u mooi vindt bij de stijl van uw woning? Let bij het plaatsen van de nieuwe kozijnen ook goed op naar welke kant de ramen of deuren opengaan. Daarnaast is het van essentieel belang dat de isolatiewaarde en de inbraakveiligheid van de kozijnen tiptop in orde zijn. Houd bij het vervangen van de kozijnen ook rekening met de beglazing die u wilt gaan plaatsen. Kies voor beglazing met een hoge isolatiewaarde. Er zijn bijvoorbeeld…lees hier het volledig artikel >>