De hulp van een horeca makelaar

Ik ben zes weken geleden naar een horecamakelaar gestapt. De horeca makelaar heeft me vervolgens geholpen met de laatste lootjes van mijn eigen onderneming. Ik heb ruim twintig jaar een horecabedrijf gerund in het hartje van Amsterdam. Ik had een gezellige kroeg. Dagelijks kwamen er veel vaste klanten op bezoek. Ze hadden een lange dag op het kantoor gehad en genoten in mijn pub van een koud en welverdiend biertje. Maar nu was het voorbij, we moesten sluiten. De horeca makelaar heeft me fantastisch begeleid met de afhandeling en de verkoop van mijn pand. Doordat ik vierentwintig jaar geleden mijn pand bij dezelfde horecamakelaar gekocht had, wist ik dat ik met deze horeca makelaar een goede keuze zou maken. Ik heb dezelfde horecamakelaar kunnen regelen die mij destijds ook geholpen had. Dezelfde persoon zat nog altijd bij hetzelfde horecabedrijf. Hij was iets ouder geworden, maar we konden het nog altijd goed vinden. Ik ben natuurlijk ook verouderd door de jaren heen. Hij kwam ook vaak een biertje doen in mijn kroeg en vond het eeuwig zonde. Maar als horeca makelaar zou hij extra zijn best doen om een fantastische en liefdevolle nieuwe eigenaar te vinden. Dit lukte hem binnen twee weken. De horecamakelaar vond een man die het hele pand, plus de inboedel, wilde opkopen tegen de vraagprijs van een half miljoen euro. Hij had al eerder een kroeg gehad en zocht via de horeca makelaar naar een mogelijkheid om op zijn oude dag weer een horecabedrijf op te zetten. Hij zag het als een besteding voor de vrije tijd van zijn pensioen. Hij wilde op dezelfde voet verder gaan als ik geëindigd had. De kroeg liet hij volledig intact. Hij voegde hooguit een aantal vaantjes toe en een pooltafel. Dat vond hij een must. De horecamakelaar had zijn werk fantastisch gedaan. Ik ga nog vaak terug naar mijn voormalige bedrijf. Ik werk er nu als bartender. Samen met de eigenaar runnen we de eenmanszaak zoals ik dat altijd heb gedaan. Ik hoef alleen niet meer de onzekerheid te dragen tijdens deze economische zware tijden. Samen met de horecamakelaar drink ik de laatste tijd regelmatig een biertje. Dankzij hem heb ik geen financiële zorgen meer. Het pand is verkocht en ik werk er nog steeds. De horeca makelaar heeft een positieve situatie gecreëerd voor de verkoper en de koper. Ik ga terug naar de bar, er staan klanten te wachten.