Werk aan jezelf met Dru yoga

Dru yoga is een zachte vorm van yoga gebaseerd op de Hindoeïstische god Dhruva. In de Hindoeïstische mythologie is Dhruva een voorbeeld van doorzettingsvermogen, vasthoudendheid en vrijheid van angst. Dru yoga wordt dan ook gekenmerkt door het vinden van een vast innerlijk rustpunt, vanuit waar je alles aankunt. Dru yoga richt zich op de energie die uit het hart komt met als doel het verlichten van de stress van ons drukke leven. Deze vorm van yoga wordt daarom ook wel ‘de yoga van het hart’ genoemd. Dru yoga kunt u leren via drutobe.nl.

Zachte oefeningen

Dru yoga wordt gekenmerkt door series van oefeningen bestaande uit zachte en vloeiende bewegingen, zoals buigingen, draaiingen en strekoefeningen. Door deze oefeningen stroomt de spanning uit spieren en gewrichten weg. Hierdoor komt er meer energie in je lichaam vrij en kan deze vrij door je lichaam stromen. Dru yoga wordt vaak ondersteund door muziek, visualisaties en affirmaties die je helpen om emotionele blokkades los te laten.

Vijf stappen

Een sessie Dru yoga kun je opdelen in vijf stappen. De eerste stap is de activatie, waarin je je lichaam losmaakt en opwarmt door middel van een serie korte oefeningen. Hierna volgt de Energy Block Release, waarin je een aantal oefeningen doet die bedoeld zijn om emoties zoals boosheid of angst los te kunnen laten. De derde stap zijn de asana’s, een serie standaard yogaoefeningen. Daarna volgt de ontspanning. Een sessie wordt afgesloten met meditatieoefeningen, waarmee je meer inzicht in jezelf krijgt.

Omgaan met emoties

Door het beoefenen van Dru yoga kun je beter met je emoties omgaan. Je leert je gevoelens te hanteren en laat je minder afleiden. Zo kun je je richten op je eigen persoonlijke doelen en sta je positiever in het leven. Door Dru yoga kun je meer vanuit je hart leven en ervaar je de dingen zoals ze zijn. Je wordt milder naar jezelf en naar anderen toe en staat positief in het leven. Kortom, met Dru yoga kun je op een positieve manier aan jezelf werken.