Veel schadeauto’s door onervaren bestuurders

Elke automobilist krijgt er onvermijdelijk wel een keer me te maken. Een asfalt maniak die het niet kan laten de rijbaan onveilig te maken voor iedere weggebruiker die zich wel  netjes aan de regels houd. Agressieve bestuurders die denken dat de gehele rijbaan alleen voor hen is aangelegd, en dit dan ook laten blijken door bijvoorbeeld de bumper van die vervelend trage automobilist die maar niet aan de kant wil, grondig van dichtbij te inspecteren op imperfecties.

Bumperklevers zijn een grote ergernis, en is vaak ook een teken van onkundig autorijden. Vele van deze roekeloze wegpiraten denken dan ook dat zij onoverwinnelijk zijn in de toekomstig stalen doodskist op wielen. Dit soort bestuurders zorgen jaarlijks voor honderden “sloopauto verkopen” advertenties online van slachtoffers die hun auto in de prak hebben gereden door deze roekeloze bestuurders.

Een schadeauto verkopen vanwege een onervaren bestuurder

In de regel is het vaak de onervaren bestuurder, die net zijn rijbewijs heeft behaald, die zich  koning of koningin van de weg waant. Zich van geen enkel gevaar bewust gedragen deze zich als ongeleide projectielen in het verkeer, totdat er iets misgaat en zij erachter komen dat een boom niet aan de kant springt als deze projectielen koers zetten richting diezelfde boom. Natuurlijk is het ook zeer stoer voor deze straatracers de aanwezige autogordels niet te gebruiken. Die gordels zijn alleen maar lastig en niet modieus genoeg voor deze groep vangrail knuffelaars. Het lijkt er soms op dat bepaalde bestuurders in het geval van een aanrijding het liefst zo snel mogelijk het voertuig verlaten via de voorruit, die nog best hard kan aanvoelen bij zelfs geringe snelheid. Agressief rijgedrag gaat vaak samen met overmoedigheid, en met een vleug onervarenheid is het een recept voor dodelijke ongevallen en de oorzaak van veel “schadeauto verkopen” advertenties.

Ervaren bestuurders en sloopauto’s

De ervaren en nette bestuurder zijn vaker wel dan niet, degene die deze ongevallen ter nauwe nood weten te voorkomen, waarbij het niet eens meer verrassend is dat de asociale brokkenpiloten nog even respect afdwingen met een opstekende middelvinger. Deze middelvinger is misschien bedoeld voor magere hein die weer misgrijpt, en moet wachten op de volgende kans op het oogsten van weer een verkeersdode. Dat is dan ook de beste methode voor de zich wel goed gedragende autobestuurder, zonder ook maar enige aandacht te geven aan de piraat uw weg vervolgen en wachten op het nieuwsbericht dat er weer een boom bekleed is met een kansloos koekblik die zogenaamd getuned is, waarbij vaak vergeten word dat een achterspoiler totaal geen nut heeft wanneer een obstakel frontaal geramd word. Ook een petje op het hoofd van een slachtoffer voorkomt geen hersenletsel, en keiharde muziek helpt niet tegen nekletsel. Ook een airbag kan niet voorkomen dat een vrachtwagen zich in de zijkant van het voertuig boort, als er geen voorrang is verleend. Dit soort bestuurders kunnen veel beter hun auto verkopen en over gaan op de fiets, en daar een kussen aan bevestigen om roekeloos fietsgedrag te voorkomen, dat zal de maatschappij veel sloopauto’s voorkomen.