Een auto verkopen met automatische versnellingsbak

Om de een of andere reden ligt het altijd iets moeilijker om een auto te verkopen die uitgerust is met een automatische versnellingsbak. Enerzijds zijn er massa’s vooroordelen omtrent een automaat. Anderzijds zijn er mensen die eigenlijk niets liever willen dan met een automaat rijden.

Dus als men geluk heeft en men vindt iemand die graag een automaat heeft, dan kan men de auto vrij snel verkopen. In het andere geval is er vaak overtuigingskracht nodig om uw automaat te verkopen aan een particulier of aan een erkende occasion inkoop bedrijf.

Een automaat wordt het meest aan ouderen verkocht

Dat mensen vaak weigerachtig staan tegenover een automaat heeft eigenlijk veel te maken met de oorsprong van dergelijke auto’s. Aanvankelijk was een automaat zonder meer een DAF. Deze auto werd vooral gekocht aan oudere mensen. Om die reden linkt men een automaat vaak aan oude mensen. Overigens gaat men er van uit dat een automaat een slome auto is. Ten slotte is er ook nog bij heel wat mensen het idee dat een automaat meer brandstof verbruikt dan een handgeschakelde auto. Dat laatste is de enige vaststelling die correct is, al is het verschil in verbruik uiterst miniem. In deze onzekere tijd letten mensen beter op hun portemonnee, of verkopen hun dure auto’s door middel van auto verkoop sites maar dat is in ieder geval geen reden om geen automaat te nemen, deze rijden bijna net zo zuinig als andere soorten auto’s en zijn in alle vormen te verkrijgen.

Een automaat auto verkopen aan een jonger doelgroep

Wie ooit met een moderne automaat heeft gereden, kan bevestigen dat dit helemaal geen slome auto’s meer zijn. Om die reden kan een automaat ook best door jongeren gereden worden. Eigenlijk heeft het rijden met een automaat ook een veiligheidsvoordeel. Aangezien men zich niet op het schakelen moet concentreren, kan men perfect het oog op de weg houden.

Tegenwoordig is er bij de automaten het “tip tronic” systeem. Dat houdt in dat u toch nog kunt schakelen als u hier de voorkeur aan geeft. Navraag bij mensen die deze mogelijkheid hebben, leert dat voor die mogelijkheid om te schakelen zelden of nooit gekozen wordt en dat men opteert om automatisch te rijden.

Gratis hulp bij het verkopen van uw auto met automatische versnellingsbak

Of het nu om een automaat of een handgeschakelde auto gaat die je wilt verkopen, het meest handige is om de auto te laten verkopen door “ikwilvanmijnautoaf.nl”. Het kost je niets en je hoeft zelf niet te onderhandelen. Het aanmelden is binnen 3 stappen geregeld, en volledig kosteloos. Eenmaal aangemeld kunt u binnen 48 uur al een bod verwachten van een auto inkoop bedrijf bij u in de buurt. Om die reden kiezen meer en meer mensen om hun auto via deze wel heel gemakkelijke weg te verkopen.