Cijfers over 2de hands wagen verkoop

Er zijn cijfers vrijgekomen die het verkopen van tweedehands auto’s weergeven. Deze cijfers geven weer hoe het met de verkoop van tweedehands auto’s staat in Vlaanderen. Ze werden uitgebracht door de Vlaamse minister van Leefmilieu.

Uit de cijfers blijkt dat de verkoop van tweedehands wagens duidelijk in de lift zit. Zo werden in 2011 bijna 395.000 auto’s tweedehands verkocht, wat zo’n slordige 43.000 meer betekent dan het jaar er voor. In vergelijking met twee jaar geleden gaat het zelfs over een stijging van 48.000 stuks.

Wagen verkoop statistieken

Ook over de leeftijd van tweedehands is men meer te weten gekomen. Auto’s in de leeftijdscategorie tussen 5 tot 9 jaar worden het meest verhandeld als tweedehands auto’s. Daarna komen de jongere auto’s die minder dan vijf jaar oud zijn. Ook de auto’s in de categorie boven de tien jaar doen het echter niet slecht met een aantal van toch om en bij de 25 procent.

Men heeft ook vastgesteld dat er minder auto’s naar sloopbedrijven gaan. In 2010 waren dit iets meer dan 96000 auto’s, terwijl dit er vorig jaar nog maar 85000 waren. De gemiddelde leeftijd van auto’s die onder de sloophamer gaan en ontmanteld worden bedraagt 14 jaar.

Wagen verkopen met een gevoel van zekerheid

Ten slotte heeft men kunnen vaststellen dat auto’s liefst aangekocht worden bij professionele auto aankopers. Het merendeel van de mensen die een tweedehands auto willen kopen staan weigerachtig tegenover een aankoop bij een particulier, omwille van het ontbreken van een garantie. De meerprijs die men doorgaans bij een professionele handelaar betaalt, betaalt men graag omwille van meer zekerheid. Deze trend stelt men vooral vast bij jongere voertuigen onder de 9 jaar.

Voor particulieren is het dus niet gemakkelijk om een graantje mee te pikken van de stijgende verkoop van tweedehands auto’s.

Uw occasion verkopen via “ikwilvanmijnautoaf.be” aan een autohandelaar

Eigenlijk doen particulieren er goed aan om hun auto over te laten aan een handelaar. Dit kunnen zij op een heel vlotte, veilige en snelle manier via de occasion verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier wordt gratis en vrijblijvend voor jou gezocht naar de wagen opkoper die het meeste biedt voor jouw voertuig. Gemiddeld kan de verkoop van je auto rond zijn binnen de twee dagen als men op die manier werkt.