Antivirusprogramma? Avast!

Het is erg belangrijk om een goed antivirus programma op uw computer te hebben, bijvoorbeeld van Avast. Zonder een dergelijk programma, loopt u het risico dat een virus zich installeert op uw pc, doordat u bijvoorbeeld per ongeluk klikt op een link in een e-mail. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop u een virus of een ander groot probleem op bijvoorbeeld uw laptop kunt krijgen. De bedenkers van deze virussen en dergelijke worden er tenslotte steeds beter in om ze zo te versturen dat u niet meteen doorheeft dat het bericht niet vertrouwd is. Of ze sturen het mee met een ander programma. Het is daarom noodzakelijk om goede antivirus software van bijvoorbeeld Avast geïnstalleerd te hebben.

Er zijn natuurlijk veel verschillende bedrijven die antivirus software aanbieden, maar naar onze mening is Avast toch wel een van de betere en misschien zelfs wel de beste. Het voordeel van hun antivirus is dat u kunt kiezen uit twee verschillende versies. U kunt de gratis versie van Avast downloaden, waarbij u alleen basisbescherming krijgt, maar u kunt ook voor de betaalde variant kiezen en daarmee voor een uitgebreidere bescherming.

Als u kiest voor de gratis antivirus bescherming van Avast, dan wordt u na het downloaden hiervan beschermd tegen virussen en spyware en u krijgt de mogelijkheid tot hulp van een ‘nerd’-vriend. Met de keuze voor deze optie, hebt u de belangrijkste gevaren voor uw pc of laptop al afgedekt. Als u voor de betaalde antivirus van Avast kiest, dan wordt uw computer beschermd tijdens het winkelen en bankieren, worden risicovolle programma’s veilig door het systeem uitgevoerd, worden hackeraanvallen en phishing-fraude geblokkeerd, persoonlijke gegevens beschermd en hinderlijke spam gestopt. Deze laatste variant zorgt dus voor een veel uitgebreidere bescherming dan de gratis optie.

Voor welke antivirus software u kiest, is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en ervaringen. Net als Avast bieden ook andere antivirus aanbieders vaak een gratis en een betaalde versie, waarbij de verdeling van de onderdelen die bescherming wordt geboden ongeveer gelijk is. Alleen de kwaliteit van de aanbieders kan nog al eens verschillen. Zoals gezegd zijn wij van mening dat Avast een van de betere opties is. Als u niet weet voor welke aanbieder u moet kiezen, zoek dan eens naar wat vergelijkingssites op internet. Zorg er in ieder geval voor dat u altijd een goed beschermingsprogramma geïnstalleerd hebt, anders bent u wel een erg gemakkelijke prooi.