Woekerpolis en beleleggingsverzekering nogmaals belicht

Elke dag worden we gelokt door mooie aanbiedingen en acties, die ons de wereld beloven. Later wordt pas duidelijk welke voorwaarden eraan hangen, of je wordt simpelweg opgelicht. Dit is ook het geval als je te maken hebt met een woekerpolis. Onder een woekerpolis kun je ook een beleggingsverzekering verstaan, en de term bestaat nog niet zo heel lang. Doordat het in een tv-programma gebruikt werd, werd het uiteindelijk landelijk overgenomen en is het een veelgebruikte term. Als je een woekerpolis te pakken hebt, dan is het zo dat je verzekeraar hoge kosten achterhoudt, waardoor je in het nadeel komt te staan. Jij krijgt namelijk veel minder uitbetaalt dan waar je recht op hebt.

Als je te maken hebt met woekerpolissen, dan beleg je dus in effecten, en bouw je daarmee je kapitaal op. Geleidelijk aan wordt je kapitaal steeds groter. Uiteindelijk bouw je dit kapitaal op om er op een gegeven moment over te beschikken. Het moet dus worden uitgekeerd en sommige verzekeraars houden met opzet een groot deel hiervan in, zonder dat je hier erg in hebt. In Nederland zijn er sinds de jaren ’90 zo ongeveer 6,5 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht. Als alleen al een derde hiervan niet genoeg uitkeert, kun je nagaan voor hoeveel geld er wordt bedrogen. Het kan zijn dat je onbewust ook een beleggingsverzekering hebt, en in dat geval is het belangrijk om goed na te gaan of je een zogenaamde woekerpolis hebt of niet. Op het internet bestaat er een lijst van alle beleggingsverzekeringen. Als je verzekering hierop staat, kun je vervolgens met al je documenten nakijken of je wel een goede deal hebt. Mochten er namelijk dingen instaan waarvan je denkt, hier klopt iets niet, heb je waarschijnlijk te maken met een woekerpolis, en moet je actie ondernemen.

Er zijn verschillende instanties die je kunnen helpen bij het vaststellen van een eventuele woekerpolis, of bij het oplossen mocht het zo zijn dat je een woekerpolis hebt. Dit soort instanties gaan in overleg met de verzekeraars, om te proberen tot een overeenkomst te komen. In die periode hoef je verder niets te doen, alleen maar afwachten. Mocht het zo zijn dat er geen schikking overeengekomen kan worden, of als de verzekeraar moeilijk gaat doen, dan kun je altijd naar de rechter stappen. Dit is wel een hele procedure, maar je staat tenminste in je recht. Op die manier kun je namelijk uiteindelijk nog een deel terugkrijgen van de kosten.

Als je dus al zeker weet dat je een woekerpolis hebt, kun je ervoor kiezen gelijk een instantie in te schakelen. Maar als je er niet zeker van bent, en je weet zelf niet hoe je precies kunt ontdekken of het een woekerpolis is, dan zijn er genoeg sites en bedrijven die je de mogelijkheid bieden om je gegevens op het internet in te geven, waarna een uitslag bepaalt of je een woekerpolis hebt of niet. Vaak, als dat dus het geval is, kun je bij dat bedrijf gelijk terecht voor de volgende stappen die moeten worden ondernomen.

Een goed voorbeeld is de woekerpolis check van www.woekerpolis-check.com.
Hier kun je eenvoudig checken of je in het bezit bent van een woekerpolis.