Je auto verkopen doe je het best overdag

Wie als particulier zijn auto wilt verkopen, doet dit best overdag en op een weekdag. Hier zijn enkele goede redenen voor. Het is namelijk zo dat er nogal wat mensen zijn die minder fraaie bedoelingen hebben. Zij geven zich uit voor geïnteresseerden die jouw auto willen kopen, maar eigenlijk zijn zij er eerder op uit om jou geld te ontfutselen.

 

Het is vooral belangrijk om weten dat je best werkt met cash geld als je je auto wilt verkopen. Een bankcheque geeft geen garantie dat het bedrag gedekt is. Het zou dus kunnen dat je een cheque aanvaardt, maar dat de bank na enkele dagen het geld terug van je rekening afhaalt.

 

Auto verkopen door middel van een cheque bied geen garantie

 

Ook een afprint van een blad waarmee men probeert aan te tonen dat het geld op jouw rekening zou overgeschreven zijn, is zeker geen garantie dat dit echt gebeurd is.

Vermeld dus aan de auto opkoper als er een afspraak wordt gemaakt om je auto te komen bekijken dat je die enkel wilt verkopen met cash geld. Maar ook dan is het nog uitkijken geblazen. Zorg er voor dat je niet alleen bent op het moment dat het geld overhandigd wordt. Kijk ook goed uit als de koper koste wat kost de transactie ’s avonds wilt laten doorgaan. Op dat moment kan je het geld niet meer naar de bank brengen. De koper weet echter dat er heel wat geld in jouw huis aanwezig is. Het zou dus best kunnen zijn dat deze auto aankoper ’s nachts eens terugkeert om je te komen bestelen. Hier moet je zeker op bedacht zijn als de koper iemand heeft meegebracht, die tijdens de transactie meer interesse vertoont voor de omgeving dan voor de auto zelf. Er zijn genoeg verhalen bekend van mensen die hun auto verkochten en waarbij een zo gezegde chauffeur  van de koper wat liep rond te kijken. In werkelijkheid was die persoon echter bezig met bestuderen langs waar men gemakkelijkst kon binnendringen in de woning.

 

Een auto 2de hands online

 

Als je je auto wilt verkopen en geen problemen wilt hebben met toestanden rond geld, dan doe je dit best via de 2de hands wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier kan je gratis je auto laten verkopen door mensen die de automarkt als geen ander kennen en die over een databank van duizenden geïnteresseerde auto opkopers beschikken. Binnen de kortste keren krijg je een bod voor je auto en dan beslis jij of de verkoop doorgaat of niet.