Een ondernemingsplan maken niet zo moeilijk meer

Veel ondernemers zullen zich nog goed herinneren hoeveel tijd en moeite het destijds kostte om een goed ondernemingsplan op te stellen. Velen zullen zelfs besloten hebben om er maar niet eens aan te beginnen, denkende dat ze alles wel zo’n beetje wisten. Ze zagen “als echte ondernemers” niet voldoende opbrengsten staan tegenover de moeite die het zou kosten om een bedrijfsplan te maken. Een aantal daarvan heeft die beslissing duur moeten bekopen. Hun nieuwe onderneming waarvan ze zich zoveel hadden voorgesteld, redde het niet. Achtergebleven met een illusie armer en vaak ook nog met schulden hebben zij zo een dure les geleerd.

Een ondernemingsplan maken geeft meer kans op succes

Het is al heel lang een bekend feit dat ondernemers die wel een ondernemingsplan maken een aanzienlijk groter kans op een succesvol bedrijf hebben dan zij die dit niet doen. Daarbij komt dan ook nog eens dat de ondernemers die wel een bedrijfsplan maken ook nog eens een hogere omzet hebben dan degenen die dit niet deden.

Een bedrijfsplan maken is nu gemakkelijker geworden

Gelukkig voor de starters van nu is er tegenwoordig hulp aanwezig voor het maken van een ondernemingsplan. Natuurlijk, ook in het verleden was het mogelijk om hulp in te huren. De accountant of een ondernemers adviseur of coach was zeker een mogelijkheid. Echter in heel veel gevallen waren die simpelweg te duur. Tevens is het maar de vraag of het feit dat iemand accountant is per definitie ook een goed ondernemer is. En als dat niet het geval is, dan heeft dat zeer duur bestede geld weinig positief effect en een bedrijfsplan maken weing zin gehad..
Sinds kort is er een oplossing in de markt. Er is ondernemingsplan software ontwikkeld wel speciaal is gemaakt voor startende ondernemers van met name kleinere ondernemingen en voor ZZp-ers.

Ondernemingsplan software voor ondernemers door ondernemers

Speciale software die is ontwikkeld door ervaren ondernemers en starters coaches, waar alle vragen in worden gesteld die gesteld moeten worden en alle hulp en ondersteuning aanwezig is om juist de startende onervaren ondernemer te helpen. JouwOnderneming is zo’n bedrijf die uitstekende software heeft ontwikkeld om een ondernemingsplan maken haalbaar te laten zijn voor iedereen.
De ondernemingsplan software die door hen is ontwikkeld is eenvoudig in gebruik, voorzien van voorbeelden, hulpteksten, tips en truc en video uitleg. Is dat alles niet genoeg? Ze bieden ook nog gratis ondersteuning via email en telefoon. Elke ondernemer zijn eigen ondernemingsplan. Zo hoort het en gelukkig word het steeds gemakkelijker om dat ook te doen.