Btw verlaging, aanleg en onderhoud tuinen

De btw verlaging die is ingezet voor renovaties en verbouwingen aan huizen, geldt nu ook voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. Na langdurige lobby vanuit Branchevereniging VHG en een dringend verzoek aan minister Blok en secretaris Staatssecretaris Weekers, is er nu een akkoord gesloten tussen D66, ChristenUnie en SGP. Tot 1 maart 2014 wordt de btw teruggebracht van 21 naar 6%.

Verdere uitbreiding

In 2010 is deze maatregel al eerder van kracht geweest, maar gold toen alleen voor verbouwingen en renovaties aan woningen. Met het oog op de huidige economische situatie van de groensector en het groeiend besef van de maatschappij dat groen bijdraagt aan de gezondheid van mensen en de kwaliteit van de leefomgeving, heeft branchevereniging VGH een dringend verzoek gedaan op minister Blok en staatssecretaris Weekers. Nu de btw verlaging ook geldt voor de hovenier, wordt verwacht dat de vergroening van Nederland wordt gestimuleerd.

Alleen arbeidskosten

De btw verlaging van 21 naar 6% geldt alleen voor arbeidskosten, dus niet voor materialen en producten. Helemaal bij grote klussen waar veel manuren in zitten, zoals het aanleggen van nieuwe bestrating, kunt u profiteren van deze verlaging. Wacht niet te lang, want de verlaging duurt één jaar. Nu de lente in aantocht is, is het dé uitgelezen kans om uw tuin onder handen te nemen. Zo kunt u bij de eerste zonnestraaltjes optimaal genieten van uw tuin en dat tegen een verlaagde prijs! Heeft u al een mooie tuin, maar heeft u geen tijd om deze zelf te onderhouden? Laat dit dan doen door een expert, met de btw verlaging zult u zien dat de kosten aanzienlijk lager zijn dan voorheen. Het verlaagde tarief is overigens niet alleen van toepassing voor particulieren maar ook voor woningbouwcoöperaties.

Bron: Bestrating Expres