Hoe overleef ik een functioneringsgesprek

Je overleeft een functioneringsgesprek door je er van bewust te zijn dat dit een gelijkwaardig gesprek is tussen jou en je directe personal coach. In een functioneringsgesprek mag je rustig aangeven met welke dingen je problemen hebt en wat je toekomst gedachten aangaande je baan zijn. Verdiep je van te voren in de doelstellingen van het bedrijf aangaande personeelsbeheer en luister onbevangen naar wat je personal coach je te zeggen heeft.

Misverstanden rond beoordelings-of functioneringsgesprek
Een functioneringsgesprek in GEEN beoordelingsgesprek. In een functioneringsgesprek met uw personal coach komen onderwerpen als salaris en promotie NIET aan de orde.
Een functioneringsgesprek is bedoeld om informatie uit te wisselen over het uitvoeren van de taken of het functioneren van de werknemer binnen de groep.

Durf te praten!
In een functioneringsgesprek mag je tegen je personal coach best initiatief tonen betreffende een te volgen vakgerichte opleiding of aanbieden bepaalde verantwoordingen op je te nemen. Aan het einde van een functioneringsgesprek met je personal coach worden de gemaakte afspraken op papier vastgelegd zodat er in een volgend gesprek gekeken kan worden wat er daadwerkelijk veranderd is.

Maak eens een afspraak met je loopbaanbegeleider om te bespreken hoe je de bovenstaande tip toe kunt passen op jouw loopbaan.