Opleiding tot schuldhulpverlener

Door de minder florissante economische omstandigheden komen er steeds meer mensen in financiële problemen. En vaak lukt het deze mensen er niet om er alleen uit te komen. De schulden stapelen zich op of het ene gat wordt met het andere gat gevuld. En dat is geen oplossing voor de lange termijn. Mensen met veel schulden weten er vaak zelf niet meer uit te komen en hebben daarbij hulp nodig. Als u een opleiding schuldhulpverlening heeft gevolgd dan kunt u deze mensen ook helpen.

Wat leert u tijdens de opleiding schuldhulpverlening?

Tijdens de opleiding schuldhulpverlening komen verschillende aspecten aan de orde. U kunt hierbij denken aan het oversluiten van schulden, bemiddelen bij schulden en ook het budgetteren om de huidige schulden te betalen en toekomstige schulden te voorkomen. Budgetcoaching is een belangrijk onderdeel om de mensen direct te helpen, maar ook voor de lange termijn.

Een combinatie van sociale en financiële aspecten

Naast veel theorie, kennis en cijferinzicht is het ook belangrijk dat u als schuldhulpverlener beschikt over sterke sociale vaardigheden. Mensen zijn vaak ten einde raad en zien u als enige uitweg uit al hun problemen. Steek ze altijd een hart onder de riem en zorg voor een zonnige toekomst. Als u hierin slaagt en u uw woorden in daden omzet zullen veel mensen u zeer dankbaar zijn.

Een certificaat na uw opleiding schuldhulpverlening

Nadat u een cursus heeft gevolgd kunt u ook een certificaat krijgen en een erkende schuldhulpverlener worden. Het officieel erkende certificaat vakbekwaam schuldhulpverlener wordt afgegeven door de KIWA. U wordt als u dit certificaat heeft ook op hun website genoemd.