Goodyear en Adidas een winnend team

In 2006 zijn het sportmerk Adidas en de bandenfabrikant Goodyear tot een overeenkomst gekomen. Beiden werken samen aan de ontwikkeling van een schoenenlijn genaamd: De Adi racer.

De Adi racer is een sportieve sneaker uitgevoerd in leer en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. De zool, gedoopt tot EVA-zool, is een samensmelting tussen de technologie en het ontwerp van Goodyear en Adidas. De zool is ontwikkeld om steun en comfort te bieden. Het ontwerp van de zool is geïnspireerd op de Award winnende Goodyear Eagle F1. De Eagle F1 is Goodyear’s kampioen op de Ultra High Performance Banden segment. Het design van de sneaker op zich is trouwens gebaseerd op de klassieke rally auto’s en de daarbij horende raceschoenen.
Kortom: de Adi racer is de perfecte combinatie tussen het racing wereldje en het gemak van de moderne sneaker.

Goodyear als bedrijf

De twee bedrijven kunnen het trouwens goed met elkaar vinden. Beide zijn ze bekend als innovators. Net als Adidas is Goodyear een pionier als het op zijn vakgebied aankomt. Zo heeft Goodyear banden ontwikkeld voor het eerste voertuig op de maan. Daarbovenop is het dankzij de banden van Goodyear dat dat het snelheidsrecord van 1000km/ uur verbroken is in de Nevada woestijn. Daarnaast zijn Goodyear autobanden ook een uitblinker als het op RunOnFlat’s aankomt. Dankzij hun bandentechnologie hebben zij een systeem ontwikkeld dat het toelaat om verder te rijden met een lekke band. Ten slotte is Goodyear ook een initiatiefnemer van de spraakmakende RFID technologie die bij de Nascar racing banden wordt gebruikt

De Goodyear sneakers van Adidas

De Goodyear sneakers zijn ontwikkeld voor het brede publiek en kunnen dus zowel door dames en heren gedragen worden. Ze bestaan in verschillende modellen en in verschillende uitvoeringen. Je kan dus kiezen tussen veters of klittenband, verschillende kleuren en bicolor.
De sneaker staat vooral bekend voor hun verlaagde maar ook verstevigde hiel. Deze zoolcompositie zorgt ervoor dat de voet extra ondersteund wordt. De schoenen zijn verkrijgbaar in maten 35 tot en met 48 en kan je terug vinden in de meeste schoenwinkels en sportwinkels. De kostprijs van de schoenen hangt af van het model, maar de richtprijs ligt zal rond de 100 Euro liggen.

Het nieuwste lid in de Goodyear sneakers familie is de Adidas Goodyear Driver. Deze sneaker heeft een vrij platte vorm en is voorzien van perfect geplaatste overlays. De opvallende vorm van de hiel is een leuke feature in dit model. De vorm van de hiel zorgt voor een soort kussen en voorziet stabiliteit. De typische gevulcaniseerde zool, voorzien van de Goodyear banden technologie, ziet er niet alleen trendy uit maar voorziet ook extra tractie en voordelen op vele vlakken.
De sneaker is vervaardig uit suède en imitatie korrel-leder en zijn ontwikkelt om een lange levensduur te garanderen.