Een POP: plaatselijke ontwerp-pijn?

Misschien krijg je enkel van de afkorting al kippenvel. POP. Wat POP, denk je. Plaatselijke ontwerp-pijn? Een tijdlang zit je te zwoegen en te zweten op je Persoonlijk OntwikkelingsPlan. Want dat is uiteraard de naam van POP voluit. Je moet een Persoonlijk OntwikkelingsPlan schrijven, maar je weet niet hoe. Je weet niet eens wat. Waar moet het over gaan? Wat moet er in staan? Wel, misschien helpen deze loopbaantips je.

Jij bent er niet voor het POP, het POP is er voor jou! Bij een POP denk je na over je eigen kennen en kunnen. Je mag aangeven waar je sterk in bent, maar ook waar je zwak in bent. Je kunt schrijven wat je volgens jezelf nog niet genoeg doet, maar ook wat je teveel doet.

Eigenlijk maak je een grote optelsom, een balans. Dan zie je voor jezelf waar je nog aan moet werken of misschien zelfs waar je niet meer aan hoeft te werken. Want in een POP kun je ook de dingen zetten die je hebt geleerd in het afgelopen jaar. De dingen die jij wilde leren beheersen en die je nu onder de knie hebt. In een POP verwerk je jouw gedachten over jezelf. Het geeft aan hoe je in het leven staat en hoe je in het leven wil staan. Dat kan hetzelfde zijn, het hoeft niet. Wanneer je een POP schrijft, maak je de balans op van je leven. En is dat nu zo erg?