De top ergernissen van auto bestuurders

Het valt nogal op dat mensen erg snel opgefokt raken achter het stuur en al snel agressief gedrag vertonen tegenover andere weg gebruikers. Waar zou dat aan liggen?

U heeft het vast meerde malen meegemaakt dat de bestuurder achter u zit te drukken omdat u “te langzaam” rijdt en vervolgens over de doorgetrokken streep kwaad inhalen als ze de kans hebben, of mensen die bestuurders uitdagen met op verschillende manieren of zelfs bewust ruzie zoeken in de spits. We hebben besloten om de meest voorkomende ergernissen voor u op een rij te zetten.

Stoplichten

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde bestuurder ruim 2 weken van zijn leven voor de stoplichten staat in totaal, geen wonder dat mensen een hekel hebben aan het de bekende rode licht. Het is in sommige gevallen efficienter dat u uw auto verkoopt en met de fiets gaat omdat het voor korte afstanden 9 van de 10 sneller is dan met de auto reizen vanwege de stoplichten.

Politie

Ze moeten er wel zijn anders zou het anarchie zijn op de weg, niemand zal zich aan de snelheid limiet houden en street races gaan houden op de raarste plekken, maar toch hebben mensen een gloed hekel aan politie. Als mensen de gestreepte auto achter zich zien rijden voelen ze de moed in de schoenen zakken omdat het meestal betekent dat ze over 10 minuten een paar honderd euro lichter zijn.

Te langzaam rijden

Het blijkt dat mensen er een hekel aan hebben om achter een zware vrachtwagen of aanhanger te rijden die maar 50 rijdt waar 80 is toegestaan, dan wordt het meestal puur uit frustratie met gevaarlijke manoeuvres de slome auto ingehaald wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Na zo’n boete overwegen veel mensen om de auto te verkopen op een autoverkoop site en om met openbaar vervoer te gaan reizen om vervelende boetes te ontwijken, maar dat lost het probleem uiteraard niet op.

Ruzie in het verkeer

Er vinden jaarlijks honderden vechtpartijen plaats door ruzie in het verkeer, de kleine irritaties stapelen zich tot dat mensen op anderen gaan afreageren. Het probleem zou opgelost zijn als meer mensen hun auto verkopen en vaker met openbaar vervoer of met de fiets gaan, wat daarnaast ook nog eens een stuk beter zou zijn voor het milieu maar het feit blijft gewoon dat iedereen een eigen auto wil hebben. Meeste zijn niet bereid om de vrijheid op te geven om aller tijden te kunnen vertrekken zonder afhankelijk te zijn van iemand anders, en zonder op een bus te hoeven wachten in de kou. Dat betekend dat we maar moeten gaan wennen aan ruzie en ergernissen in het verkeer, het hoort er allemaal bij.