Aan hoeveel kilometers een auto verkopen?

Als men een auto wilt verkopen, is de vraag die bij de verkoop steeds aan bod komt, hoeveel kilometers de auto heeft gebold. Mensen hechten namelijk nogal veel belang aan de kilometerstand van een auto. Maar of dit echt zo belangrijk is, valt te bediscussiëren.

 

De kilometerstand op zich zegt inderdaad niet zoveel. Men moet die kilometerstand steeds linken aan een aantal factoren die wij hieronder zullen doornemen.

 

Wil je je wagen verkopen zorg dan voor de juiste documentatie

 

–      Is er een onderhoudsboekje aanwezig waarop men kan nagaan of de auto regelmatig op onderhoud is geweest? Een goed onderhouden motor kan tegenwoordig behoorlijk wat kilometers aan zonder al te veel problemen.

–      Hoe werd er met de auto gereden? Dat is natuurlijk moeilijk te achterhalen voor een auto aankoop bedrijf, want u kan hem/haar vertellen wat u wilt. Maar een auto met amper 40.000 km  waar op een beestige manier mee werd gereden is meer versleten dan een auto met 100.000 km waar rustig mee gereden werd.

–      Welke brandstof gebruikt de auto? Een wagen op diesel kan doorgaans meer kilometers rijden dan een wagen op benzine.

–      Waar werd meestal met de auto gereden? Kilometers op de snelweg zijn minder belastend voor een motor dan kilometers in de stad.

 

Een auto verkopen met veel kilometers op de kilometerstand

 

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om een koper te overtuigen dat je auto nog in een goede staat is, ook al staan er al behoorlijk wat kilometers op. En als particulier verkoper kan je geen garantie geven. Wat je wel kan doen, is met de geïnteresseerde autoopkoper (eventueel tijdens de proefrit) langs je vertrouwde garage rijden, zodat de garagehouder kan bevestigen dat je auto goed is onderhouden.

 

Je occasion verkopen aan een autoinkoop site

 

Of je kan het nog eenvoudiger aanpakken. Bied je auto aan op de autoverkoop site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je geeft de nodige informatie over je auto op, en geheel gratis en vrijblijvend gaat men voor jou op zoek naar een geïnteresseerde koper. Is er iemand die een degelijk bod heeft gedaan, dan word jij daarvan op de hoogte gebracht en is het aan jou om te beslissen of de verkoop al dan niet doorgaat. Geen gedoe met de keuring, geen gedoe met onderhandelen en zeker van de prijs die je gaat krijgen. Geef toe, je auto verkopen wordt je op deze manier erg makkelijk gemaakt.