Vakantie tips en tops van 2019

Weet jij al waar je naar toe gaat op vakantie? Indien dan niet het geval is dan kan dit artikel je misschien een handje helpen. Zoals ieder jaar behoort Italië bij de toplanden als het gaat om vakantiestemming. Mooi weer, mooie mensen, een rijke cultuur, goed eten, mooie stranden, een bruisend nachtleven en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Waar je zeker ook een bezoek aan moet brengen wanneer je naar Italië gaat is de hoofdstad Rome. Maar let wel op, men is vandaag de dag behoorlijk streng in de hoofdstad. Je mag het water van de beroemde Trevi fontein bijvoorbeeld niet aanraken, want dan krijg je zelfs een boete. Laat staan dat je er in gaat zwemmen, dan kun je op een gevangenisstraf rekenen. Pas daar dus goed mee op, ook met je rommel.

Ook Spanje is weer één van de favoriete vakantielanden dit jaar. Vooral de grote steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia zijn in trek. Breng gerust eens een bezoek aan één van deze steden tijdens je vakantie. Of beter nog, ga op rondreis door Spanje en bezoek ze allemaal. Bezoek het stadion Camp Nou in Barcelona en ontdek de rijke geschiedenis van de plaatselijke voetbalclub. Ga lekker winkelen op de Ramblas en zoek daarna een leuke eetgelegenheid uit om de dag af te sluiten. In Madrid kun je verschillende musea en monumenten bezoeken en ontdek in Valencia de groene heuvels met de vele sinaasappelbomen.

Een bestemming die in 2019 ook weer helemaal in is, dat is het eiland Isla Margarita, Dit eiland hoort bij Venezuela en lig daar zo ongeveer 35 tot 40 kilometer uit de kust. Je kunt het eiland per vliegtuig rechtstreeks bereiken maar je kunt ook via het vaste land met de veerboot reizen. Mocht je dus op reis zijn in Venezuela dan is een bezoek aan Isla Margarita zeker de moeite waar.