Eigenschappen van verschillende tennissnaren

Voor alle tennissers die graag al eens aan toernooien meedoen, is het zoeken van de juiste tennisracket belangrijk. De eigenschappen van tennisrackets kunnen erg verschillen en dat geldt ook voor de snaren die er op het racket zitten. Bij het tennisrackets kopen is het dus belangrijk te weten welke snaren passen bij jouw speelstijl. Er bestaan verschillende soorten tennissnaren die hun eigen eigenschappen hebben. We overlopen ze in dit artikel.

Nylon snaren

De meeste tennissers spelen met nylon snaren, ze zijn prima voor een recreatieve tennisser of clubspeler. Nylon snaren zijn soepel en er zijn variaties voor elk soort speler. Er zijn ook verschillen in kwaliteit, de prijs hangt daar wat van af maar over het algemeen zijn nylonsnaren de goedkoopste optie.

Multifilament snaren

Dit zijn eigenlijk nylonsnaren maar dan zonder de vaste kern, daardoor geven ze extra comfort, meer balgevoel en een hogere elasticiteit. De snaren krijgen een beschermende coating omdat ze vrij dun zijn. Die coating beschermt de snaren, al gaat ze na een tijdje wel uitwerken. Het grootste voordeel van multifilament snaren is het hoge comfort dat ze geven, wat ook maakt dat ze perfect zijn voor spelers die blessuregevoelig zijn. Aan deze rackets hangt wel meestal een hoog prijskaartje vast. Head tennisrackets hebben meestal dit soort snaren.

Polyester snaren

Voor het vervaardigen van tennissnaren wordt er een speciale soort polyester gebruikt waardoor de snaren buigzaam zijn. Polyestersnaren hebben een erg grote levensduur, ze slijten veel minder snel dan nylon snaren. Een nadeel is wel dat polyester snaren minder comfort en power geven voor het spelen.

Kevlar snaren

Kevlar is een kunstvezel die ook verwerkt zit in kogelvrije vesten. De vezel is stug en erg slijtvast. Dat gaat wel ten nadele van de flexibiliteit. Daardoor zijn deze snaren geen goede keuze voor spelers die een hoog risico hebben op blessures.