Uitbesteden, met plezier

De schilderbranche is voor een ondernemer een moeilijkere branche om ondernemer in te zijn dan de meeste andere branches, omdat er in deze branche relatief veel regels zijn. Regels beperken de bedrijfsvoering altijd waardoor ondernemers last hebben van de hoeveelheid in de schilderbranche. Hoe minder regels hoe beter dat is.

Naast de normale wetgeving, worden alle bedrijven ook geacht om zich te houden aan de regels van de CAO. De CAO schilders is een CAO met relatief veel regels en is daarom lastig om in te werken. Een deel van deze regels had er helemaal niet moeten zijn omdat deze meer beperkend zijn dan bevorderlijk voor de bedrijfsvoering. De vele regels maken het daarom lastig voor een ondernemer om zijn bedrijf te runnen en zouden daarom moeten worden ingekort.

Om het jezelf als ondernemer wat makkelijker te maken kun je alle dingen waar je zelf niet zoveel vanaf weet en kun je alle dingen die heel erg veel tijd kosten allemaal uitbesteden. Een groot deel van de administratie kun je dan uitbesteden aan een administratiekantoor. Ook kun je alle juridische zaken uitbesteden aan iemand die daar veel vanaf weet. Verder kun je alle zaken die met het personeel te maken hebben uitbesteden aan een consultant HRM.

Het administratiekantoor neemt nu alle dingen op zich die sneller kunnen en waar de ondernemer niet zoveel vanaf weet. Een goede afweging in de dingen die je uitbesteed zorgt ervoor dat de administratie goedkoper kan dan eerst. Hetzelfde is het geval met alle juridische zaken en met alle zaken die met het personeel te maken hebben. Als je tijdens het zoeken naar iemand waar je aan gaat uitbesteden goed kijkt of ze aansluiten bij wat jij wil, ben je maar één keer tijd kwijt aan het uitbesteden en heb je daarna tijd- en geldwinst.