Meer zelfvertrouwen met een behandeling

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niets van je omgeving aan moet trekken, waar natuurlijk niets op tegen is. Maar aan de andere kant proberen mensen zo posities mogelijk over te komen op andere mensen zodat anderen hem of haar gaan zien zoals hij of zij graag gezien wilt worden. Zo schikken veel mensen zich naar bepaalde maatschappelijk gedragen eigenschappen.

Een van die maatschappelijk gedragen eigenschappen is dat je er goed uit moet zien. Daarin is het belangrijk dat je er zo uit ziet als er op dat moment van jou wordt verwacht. Van vrouwen wordt verwacht dat ze er jong en aantrekkelijk uit zien. Deze verwachting van vrouwen is door de jaren heen erg veranderd en zal waarschijnlijk nog verder veranderen maar is wel realiteit.

Er goed uit zien is dus erg belangrijk voor een vrouw omdat je dan meer kans hebt op het krijgen van bepaalde posities. Jonge aantrekkelijke vrouwen hebben bijvoorbeeld meer kans om nieuwslezeres te worden, maar hebben ook meer kans op andere functies. Mensen zeggen dat het uiterlijk er niet toe doet, maar in de praktijk doet het uiterlijk er wel degelijk toe en geeft het uiterlijk in sommige gevallen de doorslag.

Daarom is het vandaag de dag belangrijk om er jong en aantrekkelijk uit te zien. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer vrouwen aan plastische chirurgie doen om er zo jonger uit te zien. Zo zijn een ooglidcorrectie, een schaamlipcorrecties en een borstvergroting in Nederland de populairste behandelingen. De bovenooglidcorrectie kosten zijn van deze drie het minste. De kwaliteit van de behandelingen zijn door de tijd toegenomen waardoor er steeds minder behandelingen mislukken en er steeds meer mensen tevreden naar huis gaan. Compilaties zijn bij deze behandelingen normaal en zijn meestal maar tijdelijk.