Kwaliteit bepaald de tevredenheid

Sommige voertuigen hebben een vervelende dode hoek aan de achterkant of aan de zijkanten van het voertuig. Door deze dode hoek kan de bestuurder niet meer zien wat er rondom het voertuig gebeurd. Grote voertuigen als een vrachtauto, caravan, (bestel)bus of camper hebben stuk voor stuk een grote dode hoek aan de achterkant. Achteruitrijden kan daardoor best gevaarlijk worden. Het is daarom verplicht voor vrachtauto’s om een achteruitrijcamera te installeren zodat het achteruitrijden door deze voertuigen een stuk veiliger wordt. Maar voor caravans, campers of bussen is een dergelijke camera niet verplicht.

Toch is een achteruitrijcamera voor alle voertuigen aan te raden. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat iemand veilig achteruit kan rijden, omdat alle wat zich in de dode hoek achter het voertuig bevindt ook zichtbaar is. Het is dus veel veiliger om met een achteruitrijcamera te rijden. Je hoeft door het gebruik van deze camera geen moment druk te maken over de situatie achter het voertuig. Naast dat de weg er veiliger door wordt, wordt het inparkeren ook makkelijker met een achteruitrijcamera. Zeker als de camera lijnen laat zien hoe je de auto in moet parkeren.

Het nadeel van een achteruitrijcamera is de prijs. De hele set kost al gauw meer dan tweehonderd euro. Het is daarom belangrijk om in één keer een camera te kopen die goed is. De beste prijs / kwaliteitsverhouding is de beste achteruitrijcamera. Je kan bijvoorbeeld kijken naar een draadloze achteruitrijcamera of naar een bekabelde achteruitrijcamera. De bekabelde variant is duidelijk betrouwbaarder en ook goedkoper, maar als je de achteruitrijcamera in verschillende auto’s wilt gebruiken of als het niet mogelijk is om een kabel te trekken, blijft alleen de keuze voor de draadloze variant over. De draadloze variant is wel veel goedkoper dan twee bekabelde achteruitrijcamera’s. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat je nodig hebt om daar de best passende camera bij kopen.