Al vanaf een jonge leeftijd buitenspelen

Het is belangrijk om je kind vanaf een jonge leeftijd voldoende buiten te laten spelen. Niet alleen omdat het goed is voor de weerstand maar ook omdat zij zich beter en meer zullen gaan bewegen, en daarnaast beter sociale contacten kunnen maken. Maar het is daarnaast ook belangrijk dat je je kind mee neemt naar de natuur. Dat hoeft er niet voor te staan dat je als een hippie in de natuur moet gaan kamperen en alles moet gaan bewonderen wat daar is. Maar het is wel belangrijk dat je met je kinderen actieve dingen gaat ondernemen buiten.

Buitenspelen staat gelijk aan leren en dat is dus ook wat de kinderen doen in de natuur. Als je een middag met je kinderen naar het bos gaat zullen de kinderen zich verwonderen over de dingen die ze zien. Er zijn zo veel meer verschillende prikkels in een relatief rustig gebied waar de kinderen zich echt veel dingen kunnen afvragen. Zoals hoe hoog zijn de bomen, waarom liggen er allemaal blaadjes op de grond, waar stroomt het water heen. Maar ze zullen ook zien dat er diverse voedselbronnen in het bos zijn te vinden en niet alleen voor de dieren maar ook voor de mensen, zoals wilde blauwe bessen en bramen of frambozen. Toch zijn er ook veel schadelijke dingen in de natuur, het is van belang om ook dit aan de kinderen duidelijk te maken. Zo kunnen de kinderen veel dingen leren door middel van het buiten spelen of het buiten zijn. Daarnaast zullen de kinderen hun horizon verbreden door naar plekken te gaan waar zij normaliter niet komen zoals de heide of het bos. Zo zullen zij uit de dagelijkse routine zijn, en zullen zij weten dat er meer is dan alleen de stad, school en de sporten die zij doen.

Natuurlijk is het naast dat alles ook gewoon heel leuk om met je kinderen naar de speeltuin te gaan waar er diverse houten buitenspeelgoed is of houten speeltoestellen buiten zijn.