Omgaan met agressie in het openbaar vervoer

Medewerkers van het openbaar vervoer vinden het steeds lastiger om goed om te gaan met agressie die ze dagelijks meemaken. Conducteurs, machinisten, buschauffeurs, ze worden dagelijks belast met verbaal en soms zelfs fysiek geweld en weten niet hoe ze moeten omgaan met deze agressie. Je denkt met plezier naar je werk te gaan en doet je uiterste best om iedereen het naar de zin te maken, maar toch zitten er altijd een paar onwetende mensen bij die dit niet kunnen waarderen. Hoe zou jij het vinden als je wordt uitgekafferd op je werk terwijl je elke dag je stinkende best doet?

Omgaan met agressie in het openbaar vervoer is dan ook een actueel probleem. We horen steeds vaker verhalen dat chauffeurs belaagd worden door passagiers die het ergens niet mee eens zijn. De vraag is; wat kunnen we hieraan doen? Er zijn speciale trainingen gestart voor werknemers in het openbaar vervoer waar ze leren omgaan met agressie en hoe ze kunnen reageren op bepaalde situaties. Bent u ook een medewerker in het openbaar vervoer en voelt u zich weleens bedreigd? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op. Bezoek eens een training waarbij u leert hoe het is om goed te kunnen omgaan met agressie.