Wil je weten wat je auto waard is?

Als je wilt weten hoe veel je auto waard is dan is de meest snelle en eenvoudige methode een check te doen aan de hand van het kenteken. Van alle auto’s met een Nederlands kenteken wordt bijgehouden wat de actuele waarde is. Dit gebeurt aan de hand van het kenteken. Dit werd uitgegeven op de dag dat de auto voor het eerst de weg op ging en dus is het eenvoudig om aan e hand daarvan te bepalen wat de huidige waarde is.

Wat is je auto waard? Check het online

Op de vraag “wat is je auto waard” kan snel een globaal antwoord worden gegeven aan de hand van een kentekencheck. Dit is ook het eerste waar een handelaar naar kijkt. Dan is namelijk het bouwjaar bekend en dat is een goede indicatie van de waarde van de auto. Natuurlijk zijn er meer factoren die een rol spelen zoals de algehele conditie van de auto. Een auto waar je nooit een aanrijding mee hebt gehad levert vanzelfsprekend meer op dan een auto met een paar deuken of krassen.

Het kenteken is een goede graadmeter

Het kenteken is een goede graadmeter bij de bepaling van de waarde van een auto. Een geoefend oog ziet aan de hand van het kenteken direct uit welk jaar een auto ongeveer komt en kan dus een vrij goede inschatting geven van de waarde. Vooral garagehouders zijn hier vaak erg goed in. Maar als je je auto wilt verkopen is het altijd aan te raden om bij meerdere gegadigden te informeren om een zo goed mogelijk prijs te krijgen voor je auto.