De elektrische sigaret

De elektrische sigaret is in Europa al vele jaren een echte trend, ook steeds meer consumenten gaan de elektrische sigaret gebruiken in plaats van de  klassieke tabak sigaret. Men stapt over op de elektrische sigaret omdat steeds meer bekend wordt over hoe schadelijk de tabak sigaret is, ook blijkt steeds meer dat de elektrische sigaret lang niet zo schadelijk is als een tabak sigaret, echter is deze nog altijd niet onschadelijk voor de gezondheid.

Een elektrische sigaret is eigenlijk een relatief eenvoudig apparaatje dat een nicotine oplossing verdampt (e-liquid). Zo dat de gebruiker van de elektrische sigaret de damp kan inhaleren om aan zijn nicotine behoeftes te komen. De elektrische sigaret bestaat uit een tank en een batterij, in de tank bevind zich een verwarmingselement dat de nicotine oplossing verdampt.

Gezondheid voordelen elektrische sigaret

Iemand die een elektrische sigaret met e-liquid rookt in plaats van een tabak sigaret zal hier na twee weken al van profiteren. Omdat de geur en smaak weer grotendeels hersteld is na twee weken geen tabak meer gerookt te hebben.
In e-liquid zit ook geen teer wat resulteert na een jaar geen tabak meer gerookt te hebben in minder kans op langkanker.
Na twee maanden zal ook de conditie van het hart van de persoon die geen tabak meer rookt goed vooruit gegaan zijn.