Botox en migraine, een gouden combinatie

Bijna iedereen heeft maandelijks wel eens een hoofdpijntje. Vervelend, maar in de meeste gevallen ben je er met een paar uur (al dan niet met behulp van een paracetamol) wel vanaf. Echter, bij sommige mensen is dit niet het geval. Mensen die regelmatig last hebben van hevige hoofdpijnen hebben het zwaarder te verduren. Bij dit soort hoofdpijn spreekt men vaak van migraine of spanningshoofdpijn. Helaas voor de migrainepatiënten is dit een lastig te behandelen vorm van hoofdpijn. Ook is het afhankelijk van de vorm welke behandeling er het best bij past. In dit artikel schrijf ik over een nieuwe vorm van hoofdpijnbehandeling, namelijk de botox tegen migraine behandeling.

Migraine is een vaak uit het niets opkomende hoofdpijn. Het wordt dan ook niet voor niets een ‘migraineaanval’ genoemd. Kloppende hoofdpijn die gepaard gaat met misselijkheid en overgeven zijn veelvoorkomende symptomen. Tijdens zo’n aanval zien patiënten soms ook lichtflitsen en horen ze harde geluiden. Zo’n aanval duurt in sommige gevallen een paar uur, maar ook zomaar een paar dagen duren. Zoals je misschien wel doorhebt is migraine geen pretje. De nieuwe behandeling met botox heeft voor veel patiënten al goede resultaten opgeleverd. De behandeling is pas sinds een aantal jaar officieel medisch erkend en goedgekeurd.

Het onwillekeurig samentrekken van de gezichtsspieren is één van de voornaamste oorzaken van een migraineaanval. Omdat botox juist spierverslappend werkt kan deze behandeling een oplossing zijn. Deze behandeling is vooral geschikt voor mensen die last hebben van imploderende hoofdpijn. Dit soort hoofdpijn is het best te omschrijven als alsof er iemand met een hamer je schedel slaat of als er iemand met een vinger op het oog drukt. Als je ten einde raad bent wat betreft je migraineproblemen kan dit echt een goede optie zijn. De kosten botox vallen heel erg mee en er zijn veel klinieken in Nederland die deze behandeling uitvoeren.