Apple wilt gegevens over popcorn time?

Apple heeft geweigerd om te voldoen aan een bevel om het Federal Bureau of Investigation (FBI) break te helpen in de iPhone die behoren tot San Bernardino gunman Syed Rizwan Farook. Farook was een van de twee mensen die deelnamen aan een terroristische aanslag in Californië in december, het doden van 14 mensen op een kantoor partij.

De FBI heeft geprobeerd om toegang te krijgen tot de inhoud van Farook’s iPhone 5c, maar nog niet in staat om door te breken Apple’s encryptiemethoden geweest.Wat de FBI betreft is het een probleem om een oplossing, en het heeft Apple verzocht deze oplossing in de vorm van een aangepaste firmware bestand. Apple weigert te voldoen, met CEO Tim Cook met vermelding van het geval van het bedrijf in een lange brief gepubliceerd op haar website .

Trekken geen doekjes om, Cook beschrijft dit als een verzoek om “het bouwen van een backdoor op de popcorn time download“. Hij suggereert ook dat “terwijl de regering zou kunnen stellen dat het gebruik ervan beperkt is tot dit geval zou zijn, is er geen manier om een dergelijke controle te garanderen.” Tot slot stelt hij dat “uiteindelijk, we vrezen dat dit de vraag van de zeer vrijheden ondermijnen en vrijheid onze regering is bedoeld om te beschermen “.

Apple is duidelijk niet van plan om te voldoen aan dit bevel, maar de FBI is als even waarschijnlijk niet terug naar beneden. Het is een lastige situatie, vooral omdat informatie op Farook’s iPhone zou kunnen geven de FBI leidt in het helpen voorkomen van verdere daden van terrorisme. Maar dat zou ons kostte ons recht op privacy en dat is een kosten de meeste mensen zullen zeker overwegen te hoog om te overwegen.