39 – jouw favoriete boordmaat 39

Een uitgebreide en diverse selectie hemden met boordmaat 39 van de allerbeste kwaliteit. Om te weten welke maat je nodig hebt voor je overhemd wordt vaak de boordmaat als aanduiding gebruikt. Een hemd met boordmaat 39 zegt daarom niet enkel iets over de exacte maat van de boord (of kraag) maar tegelijk geeft het ook een aanduiding van alle overige maten en verhoudingen voor het overhemd. Zoek je een overhemd in boordmaat 39 of een shirt? Dan vind je hier een divers aanbod hemden, uitsluitend topmerken en dan nog enkel de mooiste modellen. In onze ruime selectie overhemden bieden we een keuze uit alle pasvormen en maten.

Boordmaat 39 overhemden online kiezen en bestellen was nooit zo eenvoudig
Op deze pagina vind je onze selectie overhemden en shirts met een boordmaat 39 voor. Net zoals alle andere overhemden op deze site hebben we ook deze categorie hemden zo overzichtelijk mogelijk gemaakt. Zo kan je bij ons steeds rekenen op een vertrouwde kwaliteit en een gestileerde en trendy collectie voor al je overhemden, welke maat of pasvorm je ook zoekt. Uitsluitend door ons persoonlijk geselecteerde overhemden van de grootste merken, de beste kwaliteit en in de mooiste modellen.

boordmaat-39-negendertig

Boordmaat / nekmaat 39

Hoe meet je de boordmaat of de kraag?
De boordmaat wordt steeds langs de binnenkant van de boord gemeten. Dit zal in principe steeds iets ruimer zijn dan de omtrek van je nek, zodat de boord comfortabel zit en niet te strak maar ook niet te los. Zonder de boordmaat te kennen is het kopen van een overhemd onbegonnen werk. Deze zal namelijk alle andere verhoudingen van het hemd bepalen doordat het bij ons en in de rest van het Westen gebruikelijk is hemden op boordmaat te verkopen.

Wat betekent een ‘overhemd met boordmaat 39’?
Zit je boord goed? Dan zal je hemd ook goed passen. Zoals je misschien al gemerkt hebt worden maten bij overhemden meestal (vrijwel altijd zelfs) aangeduid in een boordmaat. Zoek je overhemden boordmaat 39? Dan zou je bij het kopen van een hemd in deze boordmaat ook de juiste verhoudingen moeten hebben voor de mouwlengte en shirtlengte. Kende je trouwens de geschiedenis van de White Collar reeds?

boordmaat-39-overhemden_1

Boordmaten

Wie heeft echt een boordmaat 39 nodig voor z’n overhemd?
Het is goed te beseffen dat als je een vrijetijdshemd of een casual overhemd met boordmaat 39 koopt dit misschien niet altijd noodzakelijk is. Wie sluit altijd het bovenste knoopje van een hemd dat hij in z’n vrije tijd draagt? Draag je vaak een das, zelfs op vrije momenten? Anders kan je namelijk best een maatje kleiner voor de boordmaat kiezen, zo zal de rest van het hemd ook beter op je lichaam aansluiten en zo bereik je dus een scherpere look. Wie graag persoonlijk advies krijgt voor het plaatsen van z’n online bestelling helpen we graag verder. Wij staan steeds klaar voor je!
Wat is voor jou de juiste boordmaat? Dat hangt deels af van hoe je het hemd wil dragen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kraag of boord te los rond je hals zit (of te strak) maar hoe bepaal je dat? Ben je iemand die vaak een das draagt? Kies dan de boordmaat minstens 1 tot 2 cm. ruimer zodat je ruimte krijgt tussen het overhemd en de nek. Anders riskeer je je als een sardine in een blik te voelen na een lange werkdag!