Barrel sauna kopen?

Heel veel mensen vinden het lekker om naar de sauna te gaan. Even een dag helemaal nergens aan denken en lekker ontspannen. Tegenwoordig willen ook steeds meer mensen dan een sauna thuis. Maar daar moet dan natuurlijk wel plek voor zijn. Daarom wordt de barrel sauna steeds populairder. Een barrel sauna is een sauna die buiten in de tuin kan staan. De barrel sauna heeft een vorm van een ton, welke gekanteld is. Aan een kant zit een opening zodat je erin kunt gaan liggen. De barrel sauna’s worden van hout gemaakt en zijn in alle soorten en maten leverbaar.

De barrel sauna is eigenlijk veel handiger dan een gewone sauna. Het is namelijk zo dat een gewone sauna vierkant of rechthoekig is. Ze zijn dus groter dan een barrel sauna qua oppervlak. Er moet dus ook veel meer verwarmd worden zonder dat je er echt gebruik van maakt. Het is dus veel handiger om een barrel sauna te hebben want die zijn eerder verwarmd en het kost minder kolen. Doordat een barrel sauna ook rond is zal de warme lucht in de ton perfect rond blijven draaien. In een vierkante sauna met een plat dak is het zo dat de warme lucht naar boven stijgt en daar ook blijf hangen.