Cadeau’s uitkiezen

Altijd leuk, verjaardagen. Vooral als je pas een nieuwe vriend hebt en deze een hobby heeft. Zoals bijvoorbeeld freestyle fietsen. Ik had geen flauw idee wat dat nou precies was, freestyle fietsen. Maar ja, als je vriendje dat echt als serieze hobby heeft dan duurt dat natuurlijk nooit lang. En ja, toen kwam zijn verjaardag eraan. En wilde hij graag een onderdeel voor zijn fiets. Ik had echt geen flauw idee wat ik moest kopen. Hij wilde graag nieuwe handlebars. Nou kan ik nog net vertalen dat dat handvaten zijn, maar kon me nou niet voorstellen wat dat zou moeten zijn op de fiets, laat staan waarom je anderen zou willen. En dan wilde hij ook nog graag dat ik ze zelf uit zou kiezen, zodat elke keer als hij ernaar zou kijken, ik bij hem zou zijn. Ontzettend romantisch, maar ik had echt geen idee wat ik nodig had. Gelukkig doet zijn broer precies hetzelfde en delen zij deze hobby. Aan hem kon ik dus in ieder geval wat advies vragen over wat ik nodig zou hebben en wat er op zijn BMX zou passen. Samen achter de computer gekropen toen mijn vriend niet thuis was en mooie rode handlebars uitgekozen, die als het goed is op zijn BMX zouden moeten passen. Zijn broer verwachtte dat hij er erg blij mee zou zijn, dus daar hoopte ik dan maar op. Toen het eenmaal zo ver was gaf ik hem met bevende handen zijn cadeautje. Toen hij hem uitpakte zag ik al aan zijn gezicht dat het beter was dan wat hij had gehoopt. “Ik had niet gedacht dat je iets zou uitkiezen dat echt perfect zou zijn” zei hij. Ik knipoogde naar zijn broer. En we hebben maar nooit verteld dat hij me heeft geholpen. Sommige geheimen kun je beter laten bestaan.