Zorg op de juiste manier voor je kleding

Het kan je niet altijd mee zitten. Soms heb je gewoon lastigere ochtenden dan andere. Soms zit je haar gewoon niet goed en wil het ook gewoon niet lukken. Dan kun je nog zoveel tijd besteden in de badkamer, het gaat toch niet meer goed zitten. Iedereen heeft wel eens van die ochtenden. Het liefste draai je je weer om en ga je terug je bed in, helaas kan dat niet en moet je eerst een hele dag op het kantoor overleven.

 

Je zit niet altijd even lekker in je vel. Dat kan zijn omdat je ochtend niet goed verliep of omdat je er gewoon even niet bij bent met je gedachten. Misschien heb je dezelfde dag wel een sollicitatiegesprek waar je nerveus voor bent. Heb je je wel goed genoeg voorbereid? Ben je wel voldoende gekleed voor deze gelegenheid? Al dat twijfelen helpt natuurlijk ook niet. Tijdens het sollicitatiegesprek kom je dan niet erg verzekerd over.

 

Men onderschat vaak hoeveel invloed een eerste indruk heeft op de ander. Je wilt dus niet als een nerveus iemand het kantoor binnen lopen voor je sollicitatiegesprek. Het zal gelijk opvallen en zal geen goede eerste indruk opleveren. Zorg dus goed voorbereid je gesprek in te gaan. Het begint al vanaf je ochtend wanneer je beslist hoe je je kleed. Vaak kleed je je in een pak zodat je er goed uit zien en misschien ook nog wel een zelfvertrouwen boost krijgt ervan.

 

Als je met je verkeerde been uit bed stapt kost het veel moeite te herstellen. Maar verwaarloosde kleding is ook maar lastig te herstellen. Wanneer je in een sollicitatiegesprek binnen loopt in een pak dat in geen tijden naar de stomerij is gebracht dan heb je nog steeds niet de goede indruk waarop je hoopte. Zorg daarom ook goed voor je kleding, breng het bijvoorbeeld een keer langs bij de dry cleaning.