De dierenambulance inschakelen

Ziet u een ziek of gewond dier? Moet u huisdier naar een speciale kliniek? Is er een huisdier overleden en moet het ergens heen gebracht worden? Of moet een zwerfdier naar een asiel? Dan belt u voor deze, maar ook voor nog meer redenen, de dierenambulance. Deze kan dieren overal naar toe brengen en van ophalen, maar ook (onderweg) de verzorging bieden die het dier nodig heeft. Het telefoonnummer van de dierenambulance is 144. Meer weten? Lees dan verder.

De dierenambulance

In Nederland zijn er meerdere dierenambulances. Deze zijn allemaal verschillend, omdat iedereen zomaar een dierenambulance mag ‘beginnen’. Toch ziet u vooral dierenambulances van de Dierenbescherming of andere goede doelen. Op de websites van deze goede doelen kunt u precies zien welke ambulances dit zijn. De bedoeling is dat zieke en gewonde dieren snel vervoerd worden en de juiste hulp krijgen, maar de dierenambulance kan ook ingezet worden voor zwerfdieren en overleden dieren. De ambulances leven van giften en sponsoren. Het is erg belangrijk voor alle (huis)dieren in Nederland dat er genoeg ambulances in Nederland zijn.

Alle informatie

Alle informatie over de dierenambulances vindt u hier. Zoekdierenarts is een website die boordevol informatie staat over alle verschillende huisdieren en wat hier bij komt kijken.