Dakdekken een apart beroep

Dakdekken , je staat er niet bij stil maar het is een beroep waar je echt gespecialiseerd  in moet zijn.  Als je erover nadenkt is het toch wel een interessant beroep en het ziet er ook nog eens mooi uit zo een rietendak. Voor het aanleggen van een rietendank is het dus vanzelfsprekend om een extern rietdekkersbedrijf in te huren zodat jou dak er perfect uitziet en er geen foutjes zijn gebeurt bij het aanleggen ervan.  Er zijn zoveel dingen die belangrijk zijn bij het aanleggen van een rietendak.

Een rietdekker weet  dat het aanleggen van een rietendak zonder gevaar is, indien je voorzichtig te werk gaat. Je kan slechts  een ernstige blessure oplopen als je van het dak valt maar over het algemeen gebeurt dit vrij weinig tot niet.  Het gebruik van riet is ook belangrijk, zo maakt men bijvoorbeeld geen gebruik van meerjarig riet en is allee eenjarig riet bruikbaar voor een rietendak.  Vroeger was een dakbedekking met stro een van de goedkoopste bedekking om te gebruiken terwijl dit nu vooral gebruikt word door mensen die het iets breder hebben.

Een voordeel van riet is  zorgt voor een goede isolatie wat dus zal zorgen dat je in de winter het lekker warm hebt binnenshuis  en in de zomer het fijn fris zal zijn.  Ook moet een rietendak rond de 30 cm dik zijn, dit om te voorkomen dat het geen water doorlaat.  Het nadeel van een rietendak is dat vogels het riet nogal eens kunnen lostrekken waardoor je dak kapot gaat, natuurlijk bestaat hier wel een oplossing voor.  Je kan kopergaas of kuikengaas over het riet spannen zodat je riet zolang mogelijk in orde blijft. Ook het onderhoud van je rietendak zorgt ervoor dat de levensduur lang blijft en kan oplopen tot 30 jaar, in het beste geval kan dit zelf soplopen tot 65 jaar.