Politie eist een beter salaris!

Stakingen zijn een machtig middel en het recht om te gaan staken is ook niet voor niets opgenomen in de wetgeving. Nu heb je er meestal niet veel van door als werknemers van een bedrijf gaan staken maar dit is natuurlijk wel anders als mensen in een publieke functie gaan staken. Zo hebben er heel weinig mensen last van gehad dat er stakingen  waren met betrekking tot de bouw cao. De laatste tijd zijn echter de politiemensen ook aan het staken want nadat ze vier jaar op de nullijn gezeten hebben moet er nu wel weer een beter salarispakket komen. Nu is de politievakbond er niet uitgekomen met de desbetreffende minister van Veiligheid en Justitie en dit heeft dan deze stakingen tot zijn gevolg.

Deze zijn nu al een tijdje aan de gang maar doordat er nog steeds geen akkoord is worden de acties ook steeds heftiger. De eerste politieacties waren nog vrij onschuldig en hiervan had de burger eigenlijk weinig last maar de recentelijke acties worden toch zeer hinderlijk. Op deze manier proberen de politiemensen toch echt een beter salaris voor zichzelf op te eisen. Afgelopen weekend kon de wedstrijd Feyenoord-Vitesse geen doorgang vinden omdat de politiemensen staakten. Nu is het eigenlijk sowieso belachelijk dat de aanwezigheid van politie cruciaal is met betrekking tot het wel of niet laten doorgaan van een voetbalwedstrijd maar dat terzijde.

De voetbalwedstrijd moest daardoor verplaatst worden naar de maandagavond en met deze actie liet de politie toch wel blijken hoeveel macht ze hebben. Dit versterkt natuurlijk enorm de machtspositie van de politie en het is de verwachting dat het toch niet lang zal gaan duren voordat er een akkoord komt. Politiemensen hebben ook een moeilijke baan dus een goede beloning is ook op zijn plaats. Verlaag anders het salaris van de topmannen van de ABN Amro bank!