Het broodvrije dieet

Het paleo dieet in Nederland beter bekend als het broodvrije dieet. Is een dieet gebaseerd op het eetpatroon van onze voorouders. Meer specifiek op de voeding van onze voorouders die zo een tienduizend jaar geleden leefden.

Natuurvoeding

Het dieet bestaat uit paleo recepten die enkel natuurvoeding bevatten. Dit betekent heel simpel dat er enkel voeding in zit dat de natuur levert en niks dat de mens maakt of bewerkt. Hieronder vallen ook producten uit de landbouw en daarom zit er geen brood in het dieet, omdat brood van granen word gemaakt. Het is vaak moeilijk om te weten wat je wel mag eten en niet mag eten, daarom hebben ze het simpeler gemaakt met de paleo recepten. Met de paleo recepten weet je namelijk precies welke ingrediënten je mag gebruiken en wat je er mee kunt maken.

Hoe gezond is het?

Meeste mensen vragen zich af hoe gezond deze dieet en de paleo recepten zijn, want je mag geen brood of zuivel eten. Meeste Nederlanders kennen brood en zuivel dan ook als gezonde dingen. Uit onderzoek blijkt wel dat het niet de juiste voeding is voor ons lichaam, want ons lichaam heeft natuurlijk voeding nodig. Bewerkte voedsel is dan ook slecht voor onze lichaam en er is niks natuurlijks aan granen of zuivel. Vroeger waren granen niet zo schadelijk als ze nu zijn, want tegenwoordig worden de granen ook nog eens genetisch gemanipuleerd.

Het paleo dieet en de paleo recepten zijn dus hartstikke gezond. Je kunt ook vele ervaringen van andere mensen lezen online en ook samen met hun de paleo recepten bespreken.